Intr-o tara unde hocheiul pe gheata face legea, Mircea Ilcu este primul junior de origine romana care practica fotbal profesionist si evolueaza pentru nationala Canadei.

Are 15 ani si a uimit lumea sportiva din Canada prin abilitat
Intr-o tara unde hocheiul pe gheata face legea, Mircea Ilcu este primul junior de origine romana care practica fotbal profesionist si evolueaza pentru nationala Canadei.

Are 15 ani si a uimit lumea sportiva din Canada prin abilitatile pe care le are in jocul cu balonul rotund. Considerat o adevarata masina de inscris goluri, Mircea Ilcu a adus, in urma cu citeva zile, victoria echipei la care evolueaza, Lac St. Louis Lakers, marcind toate cele trei goluri din meciul acesteia cu CS Bourassa. Succes care a facut din echipa romano-canadianului singura formatie din prima liga din Quebec care a terminat neinvinsa campionatul, cistigind toate cele 17 partide disputate.

Origini sportive timisorene

Mai mult, hattrick-ul reusit l-a propulsat in virful ierarhiei golgeterilor, cu 26 de goluri in doar 16 meciuri, de recordul lui apropiindu-se doar punctele marcate strinse la un loc ale ocupantilor locurilor doi si trei.

Pasiunea lui Mircea pentru sport se trage din familie, fiind nepotul fostei campioane mondiale la saritura in lungime, Marieta Ilcu, in timp ce tatal lui, Mihai, a imbracat timp de cinci ani tricoul alb-violet al Politehnicii Timisoara. De altfel, tatal sau a fost cel care i-a indrumat primii pasi in sportul cu balonul rotund. "Am inceput cu el pe cind avea doi ani, prima jucarie pe care a primit-o a fost o minge de fotbal. S-a obisnuit imediat cu ea si la trei, patru ani o putea stapini destul de bine. Sint o groaza de copii care nu pot face asta nici la 14, 15 ani", a declarat fostul timisorean ziarului "The Gazette".

De sase ani emigrant

Talentatul junior, care locuieste la Vaudreuil-Dorion impreuna cu toata familia, si-a petrecut primii ani ai copilariei in vestul Romaniei, la Timisoara. "Atunci nu aveam decit trei lucruri in minte. Tot ceea ce faceam era sa maninc, sa dorm si sa joc fotbal", a marturisit Mircea aceleiasi publicatii.

In 2000, pe cind avea doar noua ani, juniorul se stabileste cu parintii lui la Montreal, ca experienta fotbalistica putindu-se lauda atunci doar cu ceea ce invatase la meciurile din cartier. Desi pe strazile orasului de pe Bega s-a nascut pasiunea lui pentru fotbal, tinarul jucator considera ca a invatat mai multe despre acest sport in Canada decit pe tarimul mioritic. "Zilnic luam mingea si mergeam sa ma joc cu prietenii de dimineata pina seara tirziu. Uram sa pierd, chiar si in acele meciuri de cartier. De cite ori pierdeam, m-as fi apucat imediat de un alt joc. Nu-mi place sa pierd si asta nu tine numai de fotbal, chiar si intr-un joc de carti, pur si simplu imi place intotdeauna sa cistig", marturiseste el. Component al nationalei de juniori a Canadei, Mircea Ilcu, recunoscator locului in care a facut primele miute, viseaza ca, intr-o zi, sa joace pentru prima reprezentativa a Romaniei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.