La sfarsitul anului fiscal incheiat in luna iunie, Marea Britanie a inregistrat fraude rezultate din neplata TVA de cinci ori mai mari decat orice alt stat european, potrivit BBC, citat de Reuters. Valoarea totala a fraudelor s-a ridicat la 5,8 milia
La sfarsitul anului fiscal incheiat in luna iunie, Marea Britanie a inregistrat fraude rezultate din neplata TVA de cinci ori mai mari decat orice alt stat european, potrivit BBC, citat de Reuters. Valoarea totala a fraudelor s-a ridicat la 5,8 miliarde lire sterline sau aproximativ 12,6 miliarde euro. BBC a preluat date publicate de o asociatie belgiana, Cellule de Soutien (Ondersteuningscel), care vizeaza in principal fraudele realizate prin importul si exportul repetat al acelorasi marfuri cu valoare ridicata. Acest tip de frauda presupune ca TVA, reprezentand 17,5% din valoarea produsului, sa nu fie achitata autoritatilor britanice. Vinovatii solicita returnarea acestei taxe de catre autoritatile fiscale, dupa ce exporta bunurile catre un stat care nu este membru al UE, precum Dubai. Produsele sunt retrimise ulterior in UE, iar seria de exporturi si importuri se reia. In raportul organizatiei din Belgia, prezentat in programul televiziunii BBC, se arata ca aproximativ 75% din aceste fraude se realizeaza prin transportul produselor in Dubai.
Trezoreria din Marea Britanie a anuntat ca nu recunoaste aceste date si va publica propriile estimari la sfarsitul acestui an. Institutia a estimat nivelul fraudelor realizate prin neachitarea TVA la 1,9 miliarde de lire in anul fiscal incheiat in luna iunie 2005.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.