Valoarea deficitului de cont curent a avansat in perioada ianuarie-august 2006 cu 43% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor bancii centrale. Avansul deficitului pana la 4,8 miliarde euro a avut loc pe fondul adancirii difer
Valoarea deficitului de cont curent a avansat in perioada ianuarie-august 2006 cu 43% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor bancii centrale. Avansul deficitului pana la 4,8 miliarde euro a avut loc pe fondul adancirii diferentei dintre importuri si exporturi. Astfel, deficitul comercial a urcat cu aproape 2 miliarde euro, pana la 5,35 miliarde euro. In schimb, sectorul serviciilor a trecut pe un sold pozitiv, care s-a ridicat la 264 milioane de euro, desi in zona transporturilor se mentine pe minus, iar pe segmentul de turism exista doar un usor excedent.
Astfel, deficitul in cazul serviciilor de transport a scazut de la 197 milioane de euro la 137 milioane de euro, iar excedentul in turism s-a redus de la 72 milioane de euro, la 9 milioane de euro. Soldul negativ a urcat in perioada analizata pana la 1,64 miliarde euro. Excedentul transferurilor curente a coborat de la 1,9 miliarde de euro la 1,85 miliarde de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.