O fosila umana mai veche de 3,3 milioane de ani a fost descoperita in Etiopia de catre o echipa de paleoantropologi, informeaza BBC. Scheletul, apartinind unei fetite, este cu aproximativ 150.000 de ani mai batrin decit cel al celebrei Lucy, un austr
O fosila umana mai veche de 3,3 milioane de ani a fost descoperita in Etiopia de catre o echipa de paleoantropologi, informeaza BBC. Scheletul, apartinind unei fetite, este cu aproximativ 150.000 de ani mai batrin decit cel al celebrei Lucy, un australopitec gasit in 1974 in aceeasi regiune. Craniul, torsul si membrele inferioare prezinta caracteristicile primilor umanoizi si sint foarte asemanatoare cu cele ale maimutelor antropoide. Importanta scheletului consta in aceea ca ofera specialistilor informatii precise cu privire la talia si structura somatica a copiilor primilor umanoizi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.