PNL Bucuresti i-a matrasit ieri la propriu pe liberalii cazuti in dizgratia premierului Tariceanu, capii filialei votand in unanimitate propunerea de excludere din partid a gloriilor de altadata ale PNL: Theodor Stolojan si Valeriu Stoica. Liberal
PNL Bucuresti i-a matrasit ieri la propriu pe liberalii cazuti in dizgratia premierului Tariceanu, capii filialei votand in unanimitate propunerea de excludere din partid a gloriilor de altadata ale PNL: Theodor Stolojan si Valeriu Stoica. Liberalii la putere i-au platit o polita mai veche si Monei Musca, deputata fiind somata public sa isi prezinte demisia din Parlament, pe motiv ca are "un trecut cumplit".
Regal fotbalistic
"Am constatat ca suntem o echipa de fotbal si ca vrem sa castigam campionatul. Am constatat cu tristete ca avem doi jucatori (Valeriu Stoica si Theodor Stolojan n.r.) care nu isi marcheaza adversarii, care in loc sa ii faulteze pe adversari ne faulteaza pe noi, care, in loc sa marcheze goluri in poarta altora, le marcheza in poarta noastra", a explicat situatia zambitor, in maniera-i specifica, liderul liberalilor bucuresteni, Ludovic Orban. El a spus ca PNL Bucuresti solicita filialelor liberale din sectoarele 2 si 5 ale Capitalei sanctionarea prin excludere a fostilor presedinti ai liberalilor. Orban a explicat ca cei doi se fac vinovati de incalcarea in repetate randuri a Statutului PNL prin nesocotirea deciziilor luate de conducere, Stolojan si Stoica lezand si Codul Etic al formatiunii. Pe de alta parte, liderul PNL i-a acuzat pe fosti ca au lansat "10 bibliorafturi" de declaratii critice la adresa partidului. "Nu poti sa traiesti in pat cu dusmanul. Daca in transee cineva incearca sa traga in tine, nu in dusman, e mai bine sa-l trimiti la adversar", a ridicat din umeri Orban insistand insa, ironic, ca propunerea de excludere ar fi fost una "grea".
Recomandare pentru Mona
Nici Mona Musca nu a scapat de bunele intentii ale colegilor care, invocand decizia CNSAS, au somat-o sa isi prezinte demisia din Parlament. "Solicitam Monei Musca, daca mai are o urma de bun simt, decenta si onestitate, sa isi prezinte demisia din Parlamentul Romaniei. Mona Musca nu mai reprezinta pe nimeni acolo. In viata politica nu mai trebuie sa fie oameni cu un trecut cumplit", a explicat Orban verdictul filialei. Toate deciziile luate de liberalii din Capitala au fost sustinute, vehement, si de senatorul Radu Campeanu. Consilierul prezidential Stolojan a iesit cu viteza luminii la rampa pentru a da o replica acida. Desi a marturisit ca decizia PNL Bucuresti nu l-a surprins, a etichetat gestul filialei drept "o noua mare greseala a conducerii PNL". El a tinut-o una si buna ca, in curand, va lansa platforma de reformare a PNL impreuna cu Stoica, Musca si adversarii, inca liberali, ai conducerii partidului. Este posibil insa ca, mult laudata platforma, anuntata prin octombrie, sa nu se mai bucure de sustinerea nici unui liberal cu acte in regula, Raluca Turcan si Cristian Boureanu fiind luati si ei in vizorul conducerii chitita pe excluderi.
Votul de excludere a lui Stolojan si Stoica nu mai mira insa pe nimeni, decizia fiind mai mult decat previzibila. Inca inaintea sedintei PNL Bucuresti, Orban si-a facut publica intentia de debarcare a celor doi. De fapt, nu a fost prima oara cand Orban a sustinut aceasta solutie. Pe de alta parte, nici liderul deputatilor PNL Crin Antonescu n-a stat cu mainile in san. El a insistat ca, daca filiala nu ia in discutie excluderea celor doi, ar fi o dovada de "perversitate". Totodata, nu numai la nivelul conducerii, ci si pe plan parlamentar si in teritoriu, Stolojan si Stoica au fost perceputi drept adversari ai PNL.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.