FRF a raspuns ieri, printr-un comunicat postat pe site-ul sau oficial, declaratiilor facute de Cosmin Olaroiu, antrenorul Stelei, prin care acesta isi exprima nemultumirea fata de programarea unei etape intermediare in Liga I (a 8-a). "In urma declar
FRF a raspuns ieri, printr-un comunicat postat pe site-ul sau oficial, declaratiilor facute de Cosmin Olaroiu, antrenorul Stelei, prin care acesta isi exprima nemultumirea fata de programarea unei etape intermediare in Liga I (a 8-a). "In urma declaratiilor facute in ultimele zile de anumiti oficiali ai clubului FC Steaua Bucuresti, prin care contesta oportunitatea programarii etapei a 8-a (unica intermediara din tur) a campionatului national Liga I in ziua de miercuri, 20 septembrie a.c., FRF publica mai jos situatia calendarului competitional la mijlocul fiecarei saptamani, de la inceputul pana la sfarsitul sezonului competitional 2006-2007 (n.r. - de unde rezulta ca mijlocul acestei saptamani era singurul liber pentru o etapa intermediara in Liga I). Dupa consultari cu Liga Profesionista de Fotbal, Comitetul Executiv al FRF a aprobat tintarul stagiunii amintite (insemnand campionatul si Cupa Romaniei), plecand de la datele fixe ale calendarului competitional international, cu referire la actiunile echipei noastre nationale.
Steaua favorita cu Lyon pe site-ul UEFA
Din simpla lecturare a acestei statistici rezulta fara putinta de tagada ca, pana la sfarsitul anului 2006, nu exista o alta data libera cand ar fi putut avea loc meciurile unei etape de campionat. Iar programarea primelor doua etape ale returului la sfarsitul anului in curs a tinut cont nu numai de conditiile climaterice din tara noastra, care au afectat in ultimii ani startul celei de-a doua parti a unui sezon competitional, ci si de posibila calificare a reprezentantelor Romaniei in cupele continentale in asa-numita primavara europeana. Astfel, s-a dorit, pe cat posibil, descongestionarea calendarului in primavara anului 2007, demers ce se vrea a veni in sprijinul echipelor noastre de club, dar si in cel al echipei nationale. In aceste conditii, apreciem acuzatiile evocate mai sus ca fiind nefondate si le respingem ca atare", se arata in comunicatul FRF.
Steaua Bucuresti este considerata favorita la castigarea meciului cu Olympique Lyon, programat pe 26 septembrie, pe stadionul din Ghencea, de la ora 21.45, in etapa a II-a a grupei E a Ligii Campionilor, releva un sondaj realizat pe site-ul UEFA. Steaua este vazuta favorita de catre 84,31 la suta dintre participantii la sondaj, in timp ce 15,69 la suta considera ca Olympique Lyon are prima sansa. "Steaua, in fata unui test serios", a titrat site-ul UEFA, prefatand meciul de marti. "Au trecut zece ani de cand Steaua a jucat ultima oara in Liga Campionilor si, dupa prima etapa, se pare ca a meritat asteptarea. Steaua a avut un start de vis, 4-1 la Kiev. Nivelul asteptarilor a crescut in vederea meciului cu Lyon. Sfert-finalista din ultimele trei editii va da o masura mai buna ambitiilor Stelei", a notat sursa citata. "Uefa.com" a scris ca Lyon a mai intalnit o singura data o formatie din Romania, 2-1 cu Rapid in editia 1997 a Cupei UEFA-Intertoto, din lotul de atunci mai facand parte doar portarul Gregory Coupet. Antrenorul echipei franceze, Gerard Houllier, a mai intalnit Steaua in turul II al editiei 2003/2004 a Cupei UEFA, cand antrena pe Liverpool: 1-1 la Bucuresti si 1-0 pe "Anfield Road".
Ronaldo vine in Ghencea
Cotidianul spaniol "El Mundo Deportivo" a scris ca atacantul brazilian al lui Real Madrid, Ronaldo, va fi apt de joc pentru partida cu campioana Romaniei, Steaua Bucuresti, care va avea loc pe 17 octombrie, in Ghencea, in etapa a III-a a grupei E a Ligii Campionilor. "El Mundo Deportivo" a notat ca Ronaldo, aflat in perioada de recuperare, va pierde insa meciurile cu Betis Sevilla (sambata) si Athletic Bilbao (1 octombrie), din campionat, si pe cel cu Dinamo Kiev (26 septembrie) din Liga Campionilor. "Ronaldo ar putea juca primele minute cu Getafe (15 octombrie) si la Bucuresti, cu Steaua (17 octombrie), cu cinci zile inainte de derby-ul cu Barcelona", a notat publicatia spaniola. "Inca il vad gras" este titlul articolului aparut in cotidianul citat. Directorul sportiv al gruparii madrilene, Pedrag Mijatovic, a declarat ca "Ronaldo stie ca trebuie sa mai slabeasca". Medicii afirmasera ca Ronaldo va fi apt de joc pe 27 iulie. Brazilianul a fost operat pe 15 iulie, la Rio de Janeiro, dupa ce, timp de opt luni, a suferit de o calcifiere a tibiei. Atacantul brazilian a reinceput antrenamentele, dar, conform presei spaniole, nimeni nu poate spune exact cand va reveni jucatorul pe gazon. Mijatovic a precizat ca recuperarea lui Ronaldo nu va fi grabita. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.