Biroul Politic al Partidului Popular European (PPE) a hotarat marti amanarea deciziei de primirea a PD ca membru asociat, la recomandarea expresa a liderului popularilor europeni Wilfred Martens, informeaza taranistii. Decizia PPE vine in urma unei r
Biroul Politic al Partidului Popular European (PPE) a hotarat marti amanarea deciziei de primirea a PD ca membru asociat, la recomandarea expresa a liderului popularilor europeni Wilfred Martens, informeaza taranistii. Decizia PPE vine in urma unei recomandari care ii conditioneaza pe democratii lui Boc sa isi clarifice relatiile cu celelalte partide din Romania afiliate la PPE: PNTCD si UDMR. "Acest ragaz va folosi partidelor noastre pentru consultari in scopul identificarii unor puncte de vedere comune care sa serveasca intereselor Romaniei in subiecte de interes public precum Legea Electorala, Legea Lustratiei, Legea de functionare a CNSAS, condamnarea regimului comunist, precum si in gasirea unei modalitati clare de colaborare pe viitor a partidelor din Romania membre PPE", a declarat ieri prim-vicepresedintele PNTCD, Serban Bubenek (foto). Daca dialogul dintre taranisti si democrati nu va duce la o colaborare, in noiembrie, la viitorul Birou Politic al PPE, PNTCD va vota impotriva acceptarii PD ca membru asociat.
Deputatul taranist Aurelian Pavelescu a precizat ca PD amana de un an de zile, cand a primit statutul de observator la PPE, deschiderea unui dialog cu PNTCD. "La Bruxelles, PD nu a inregistrat un succes, asa cum a anuntat Anca Boagiu. PD a mers acolo pentru un vot pozitiv si se confrunta cu a doua amanare, decisa cu 10 abtineri si sase voturi pentru. Nu doar relatia cu PNTCD sta la baza amanarii. PD trebuie sa convinga pana in noiembrie conducerea PPE si celelalte partide membre ca actioneaza ca un partid popular", a mai declarat Pavelescu.
Surse de la varful PNTCD sustin ca taranistii sunt deschisi la o colaborare cu PNL, existand deja contacte intre lideri ai celor doua partide, in conditiile in care PD da semne ca nu-l intereseaza PNTCD, folosindu-se de dublu limbaj, unul pentru exterior si altul in tara. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.