"Discutia lamuritoare" pe care Adrian Nastase trebuia sa o aiba astazi cu liderii PSD statea ieri sub semnul intrebarii. In timp ce unii pesedisti au sustinut ca intalnirea nu va mai avea loc, altii au avansat o discutie doar intre Mircea Geoana si A
"Discutia lamuritoare" pe care Adrian Nastase trebuia sa o aiba astazi cu liderii PSD statea ieri sub semnul intrebarii. In timp ce unii pesedisti au sustinut ca intalnirea nu va mai avea loc, altii au avansat o discutie doar intre Mircea Geoana si Adrian Nastase, fara participarea lui Miron Mitrea, Viorel Hrebenciuc si Vasile Dancu. De altfel, ieri la orele amiezii, presedintele PSD nu-l contactase pe Nastase pentru a-l chema la sediul din Kiseleff, lucru confirmat chiar de fostul premier. Nastase a precizat ca nu a fost nici sunat, nici instiintat pe veo alta cale despre presupusa discutie la care l-ar fi invitat Geoana sau vreun alt lider al PSD, el afland despre o astfel de posibilitate doar din presa. Intrebat daca, in cazul in care, totusi, va fi invitat de catre liderii PSD la o discutie, va accepta sa mearga, Nastase a raspuns ca inca nu stie daca va da curs invitatiei.
Dancu - pacifist
Senatorul PSD Vasile Dancu nu a putut preciza daca Nastase a fost invitat sau nu la partid, dar a mentionat, citat de Mediafax, ca momentul conflictual dintre fostul premier si unii dintre liderii actuali ai partidului va fi depasit. In opinia sa, prin negociere politica, "maruntul conflict" care s-a nascut intre Nastase si lideri de la varful actualei conduceri a partidului poate fi depasit. "Este evident ca Adrian Nastase nu este un simplu membru de partid, este o resursa politica a PSD, este fostul presedinte, este intemeietorul si cel care a facut prima modernizare a PSD si nu-l putem trata ca pe un membru oarecare al partidului", a spus el. Senatorul social-democrat a mai spus ca situatia conflictuala in care este implicat Nastase tine mai degraba de "unele relatii personale".
Oprescu - retinut
De altfel, pesedistii bucuresteni au evitat sa se implice in conflictul dintre Nastase si Geoana. Liderul PSD Bucuresti Sorin Oprescu a declarat, marti, la finalul unei sedinte cu liderii de organizatii, ca organizatia Bucuresti nu va lua nici o masura in privinta fostului presedinte PSD Adrian Nastase, fara o baza reala. Sorin Oprescu a precizat ca "PSD Bucuresti nu intelege sa ia masuri doar pentru ca, de undeva de sus, din zone ezoterice, sunt dictate decizii care privesc aceasta organizatie".
Despre o eventuala intalnire intre fostul premier si liderii PSD a vorbit marti - citat de Mediafax - purtatorul de cuvant al PSD, senatorul Cristian Diaconescu, care a mentionat ca acesta trebuie sa clarifice situatia datoriilor din campania electorala. De altfel, Mircea Geoana, a anuntat luni, dupa sedinta BPN ca Nastase risca sa fie exclus din PSD daca isi va mai ataca colegii si ca este asteptat la o discutie lamuritoare. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.