Familia, prietenii si personalitati marcante i-au adus un ultim omagiu lui Steve Irwin, autorul celebrului serial documentar "Crocodile Hunter", a carui moarte in urma unei intepaturi de pisica de mare la inceputul lunii septembrie a provocat un soc
Familia, prietenii si personalitati marcante i-au adus un ultim omagiu lui Steve Irwin, autorul celebrului serial documentar "Crocodile Hunter", a carui moarte in urma unei intepaturi de pisica de mare la inceputul lunii septembrie a provocat un soc national in Australia, transmite AFP, citata de Mediafax.
Ceremonia, la care au participat aproape 5.000 de persoane, a avut loc la locul preferat de munca al lui Irwin, "Crocoseum" de la Australia Zoo. Evenimentul a fost marcat de interventia emotionanta a fiicei realizatorului de televiziune, in varsta de 8 ani.
"Tatal meu a fost un erou, a fost intotdeauna langa mine cand aveam nevoie de el", a declarat Bindi, imbracata in kaki, culoarea preferata a tatalui ei. "Am filmat impreuna, am prins crocodili (...). Nu vreau ca pasiunea tatei sa se termine aici. Vreau sa fac ceva pentru speciile pe cale de disparitie, asa cum a facut si el", a mai spus fetita. "Am cel mai bun tata din lume si imi este dor de el in fiecare zi. De acum incolo de cate ori voi vedea un crocodil, ma voi gandi la el", si-a incheiat Bindi emotionantul discurs.
La fel de emotionante au fost si cuvintele rostite de Bob Irwin, tatal lui Steve. "Va rog sa nu va intristati pentru Steve. El si-a gasit linistea, dar as vrea sa va intristati pentru aceste animale care si-au pierdut cel mai bun prieten", a precizat tatal indoliat.
Pe parcursul ceremoniei, vaduva lui Irwin, Terri a izbucnit in lacrimi in mai multe randuri. Alaturi de ea a plans ca un copil si managerul "vanatorului de crocodili", John Stainton, un prieten apropiat al familiei decedatului.
Conform organizatorilor, aproape 300 de milioane de persoane au urmarit in Australia si in lume, ceremonia transmisa in direct la televizor. Premierul australian John Howard a deschis ceremonia laudand calitatile lui Irwin si "talentul de a fi natural si autentic". Staruri ale cinematografiei, precum Russell Crowe, Cameron Diaz, Hugh Jackman, Kevin Costner si Justin Timberlake, i-au adus un omagiu lui Irwin prin intermediul unui mesaj video inregistrat.
Irwin, in varsta de 44 de ani, al carui serial documentar "Crocodile Hunter" a fost urmarit de peste 200 de milioane de telespectatori, a murit pe 4 septembrie, dupa ce a fost intepat in inima de o pisica de mare, pe cand facea scufundari in nord-estul Australiei. Pisicile de mare nu sunt considerate periculoase, Irwin fiind cel de-al treilea astfel de caz inregistrat in Australia. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.