In perioada Sommet-ului Francofoniei, bucurestenii vor putea avea acces in zonele securizate doar pe baza de acte.

Bucurestenii care au domiciliul sau lucreaza in zona limitrofa Palatului Parlamentului si trebuie sa traverseze sectoru
In perioada Sommet-ului Francofoniei, bucurestenii vor putea avea acces in zonele securizate doar pe baza de acte.

Bucurestenii care au domiciliul sau lucreaza in zona limitrofa Palatului Parlamentului si trebuie sa traverseze sectorul securizat din jurul acestei zone, pe perioada desfasurarii Sommet-ului Francofoniei, intre 25 si 29 septembrie, au nevoie de un document de acces ce va fi eliberat de la Centrul de Inscriere si Acreditare al Conferintei. Masura ii vizeaza atit pe cei care locuiesc in aceasta zona, dar nu au inscris domiciliul respectiv in actele de identitate, cit si pe cei care lucreaza in zona securizata. In perioada desfasurarii Sommet-ului Francofoniei, in jurul Parlamentului se va institui o zona de siguranta, unde va fi permis doar accesul pietonal. Zona de siguranta cuprinde Piata George Cosbuc, Piata Unirii, Izvor, 13 Septembrie, Panduri.

Daca va dispare masina

Totodata, autoturismele care vor fi lasate in zonele de securitate, in perioada sommet-ului, vor fi mutate de catre autoritati, cu utilaje ale Primariei Capitalei. Potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane, incepind de astazi, agentii de politie rutiera vor imparti fluturasi de avertizare pentru autovehiculele stationate in zonele cu restrictii.

Pentru prevenirea reclamatiilor privind disparitia vehiculelor stationate in aceste zone, Primaria Municipiului Bucuresti va instiinta Serviciul Furturi Auto al Politiei Capitalei despre fiecare ridicare de vehicul, comunicind locul unde acesta a fost depozitat. Persoanele care se vor afla intr-o situatie de acest gen vor putea suna la numarul 9544, pus la dispozitie de catre Brigada Politiei Rutiere, pentru informatii privind propriul autoturism.

Traseele RATB se modifica

Primaria Capitalei a dat ieri un comunicat prin care anunta ca, in vederea repetitiei generale pentru Sommet-ul Francofoniei, in ziua de 23 septembrie, precum si intre orele 14.30-24.30 in ziua de 28 septembrie, se intrerupe traficul rutier general pe Bdul Regina Elisabeta, Bdul M. Kogalniceanu, Bdul Eroilor Sanitari, Sos. Cotroceni, Bdul Dr. Marinescu, Bdul Geniului, Piata Victoriei (la suprafata), Calea Victoriei, Bdul Natiunile Unite, Bdul Libertatii, Calea 13 Septembrie, Str. Izvor, Str. B.P. Hasdeu, Sos. Kiseleff (tronsonul cuprins intre Arcul de Triumf si Piata Victoriei). Liniile RATB din aceste zone vor functiona pe trasee modificate, a mai informat primaria.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.