Confederatia Nationala a Patronatului Roman apreciaza ca daunatoare intereselor unei viitoare Europe unite incercarile constante facute de diferiti parlamentari europeni, de a restrange tot mai mult prevederile Directivei Serviciilor, deja amputate d
Confederatia Nationala a Patronatului Roman apreciaza ca daunatoare intereselor unei viitoare Europe unite incercarile constante facute de diferiti parlamentari europeni, de a restrange tot mai mult prevederile Directivei Serviciilor, deja amputate de reactiile violente a unor cetateni europeni, se arata intr-un comunicat al Confederatiei.
Astfel, CNPR, membra a Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania, membra UNICE, considera ca noile tari membre, "desi s-au temut, au acceptat dumpingul industrial al tarilor membre UE care dispun de avans tehnologic obtinut cu ajutorul unor resurse financiare considerabile si ani de sustinere nemijlocita din fonduri publice a investitiilor de catre statele respective".
Membrul ACPR califica drept incorecte acuzele de dumping social in conditiile mentinerii timp de 7 ani a restrictiilor privind accesul la piata muncii a lucratorilor din tarile noi membre, in special a celor din Romania.
Totodata, CNPR se asteapta ca parlamentarii europeni si oficialii Comisiei Europene sa dea un semnal ferm de sustinere a unei competitii deschise pe toate componentele pietei interne europene, asa cum o cer in mod repetat noilor state membre sau viitoare membre. "CNPR respinge ferm incercarile de ingradire a posibilitatilor de afirmare a oamenilor de afaceri din Romania, capabili sa ofere servicii de calitate si mai ieftine pentru cetatenii europeni, pe baza unei competitii libere cu partenerii lor din tarile vest-europene", se mai arata in comunicat.
Confederatia saluta pozitia oficialilor europeni care inteleg si sustin concret, argumentat necesitatea promovarii unor reglementari europene care cu adevarat sa duca la consolidarea viitoarei piete interne europene, ca o garantie a cresterii competitivitatii acestei zone cu importantele blocuri economice mondiale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.