Actiunile de protest ale Confederatiei Nationale Sindicale Cartel Alfa, ce au debutat in data de 13 septembrie, continua conform calendarului stabilit. Astfel, in 20 septembrie sindicalistii vor picheta Palatul Parlamentului. Protestatarii cer marire
Actiunile de protest ale Confederatiei Nationale Sindicale Cartel Alfa, ce au debutat in data de 13 septembrie, continua conform calendarului stabilit. Astfel, in 20 septembrie sindicalistii vor picheta Palatul Parlamentului. Protestatarii cer marirea salariului, scaderea pretului la energie electrica si gaz metan si cresterea pensiilor. In urma cu trei luni sindicatele au propus un salariu de minimum 450 lei incepand cu 1 martie 2007 si 550 lei incepand cu 1 ianuarie 2008. In replica, Guvernul a oferit 390 lei, conditia fiind ca sindicatele sa nu mai negocieze cu patronatele alte salarii la nivel de ramura. Majorarea propusa de Guvern nu acopera nici macar inflatia, in timp ce preturile cresc necontrolat. Guvernantii nu se arata interesati sa realizeze o analiza privind impactul cresterii preturilor la energie electrica si gaz metan, pentru a putea stabili si masurile cele mai bune de compensare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.