Un parlamentar din Republica Moldova a fost prins facind trafic de tigari prin vama cu pasaportul diplomatic.

Captura neobisnuita la Vama Albita. Ieri, echipele Politiei de Frontiera au descoperit 11.000 de pachete de tigari de contrab
Un parlamentar din Republica Moldova a fost prins facind trafic de tigari prin vama cu pasaportul diplomatic.

Captura neobisnuita la Vama Albita. Ieri, echipele Politiei de Frontiera au descoperit 11.000 de pachete de tigari de contrabanda in masina unui parlamentar basarabean. Tigarile ascunse de Vasile Colta, membru al Parlamentului de la Chisinau din partea Blocului "Moldova democrata", au fost descoperite in urma unui control de rutina.

Pentru introducerea tigarilor in tara, Vasile Colta a inchiriat un automobil Mercedes cu geamuri fumurii si s-a folosit de pasaportul diplomatic. Dupa cum sustine purtatorul de cuvint al IJPF, comisarul Mihai Amuraritei, initial vamesii nu au vrut decit sa se uite daca posesorul pasaportului diplomatic calatorea singur sau nu in masina. Tigarile au fost descoperite in habitaclu si in portbagajul masinii. "S-au gasit tigari marca Pall Mall si Plugarul. Valoarea tigarilor confiscate depaseste suma de 8.000 RON", a precizat comisarul Amuraritei.

Parlamentarul basarabean a declarat in fata anchetatorilor ca tigarile au fost cumparate din Republica Moldova si urmau sa fie aduse unor moldoveni stabiliti la Iasi. Vasile Colta a fost amendat cu 3.000 RON, suma pe care a platit-o integral pe loc.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.