Presedintelui Romaniei Traian Basescu
Primului-ministru Calin Popescu Tariceanu
Ministrului Justitiei Monica Macovei
Datorita condamnarii iminente a criminalitatii regimului comunist din Romania si datorita dema
Presedintelui Romaniei Traian Basescu
Primului-ministru Calin Popescu Tariceanu
Ministrului Justitiei Monica Macovei
Datorita condamnarii iminente a criminalitatii regimului comunist din Romania si datorita demararii procesului pentru deconspirarea Securitatii, anul 2006 va reprezenta inceputul implinirii idealurilor revolutiei anticomuniste din decembrie 1989.
Consideram ca Romania nu va putea intra cu demnitate in Uniunea Europeana daca nu va condamna in deplina cunostinta de cauza cea mai mare crima a regimului comunist: masacrarea propriilor cetateni in timpul Revolutiei din 1989, cand, spre deosebire de toate celelalte foste tari comuniste din Europa in care comunismul a cazut aproape fara nici o victima (!), Romania a fost singura tara in care inlaturarea comunismului s-a facut cu varsare de sange. Populatia civila pasnica si neinarmata a fost masacrata. Cifrele vorbesc de la sine despre dimensiunea incredibila a acestui masacru: peste 1000 de morti si peste 3000 de raniti.
Mentionam ca majoritatea mortilor si ranitilor au fost inregistrati dupa arestarea lui Ceausescu, respectiv dupa 22 dec. 1989: ziua Revolutiei romane anticomuniste.
Subliniem faptul ca la data de 22 aprilie 1990, cand se implineau patru luni de la genocidul din decembrie, in Piata Universitatii din Bucuresti a demarat cel mai lung miting anticomunist din istorie - 52 de zile si nopti fara intrerupere. In iunie 1990, manifestatia a fost reprimata cu o bestialitate fara precedent, oripiland intreaga lume civilizata si sacrificand inca o data Romania.
In numele idealurile de dreptate si adevar pentru care poporul v-a ales in fruntea lui, va solicitam sa actionati in mod ferm pentru finalizarea in regim de urgenta a cercetarilor in dosarele represiunii Revolutiei din decembrie 1989 si a evenimentelor din 13-15 iunie 1990. Tergiversarea finalizarii acestor cercetari incepute de peste 16 ani constituie o sfidare fata de societatea romaneasca si mai ales fata de memoria eroilor si victimelor revolutiei anticomuniste. Continuarea ascunderii adevarului ar fi extrem de grava. Dvs., stimati guvernanti, ati fost votati de poporul roman tocmai pentru aflarea adevarului si pentru dreptatea pe care o va impune acest adevar referitor mai ales la evenimentele cercetate de peste 16 ani de diferite comisii parlamentare si de reprezentanti ai Justitiei. Poporul roman are in sfarsit dreptul sa afle CINE si DE CE a deturnat caracterul profund anticomunist si antisecurist al revolutiei din decembrie 1989, sacrificand astfel, in mod deliberat si repetat (respectiv in decembrie 1989 si in iunie 1990), nu numai viata a peste 1100 de oameni, ci si destinele Romaniei.
Propunem finalizarea cercetarilor pana la data de 7 Noiembrie 2006, ziua internationala a comemorarii crimelor comunismului. Va solicitam sa ne comunicati oficial daca acest lucru va fi posibil.
Ne permitem urmatorul comentariu: consideram ca este infinit mai importanta deconspirarea autorilor genocidului din decembrie 1989 si a fratricidului din iunie 1990, decat a unor neinsemnati informatori ai Securitatii. Deconspirarea acesteia, precum si a Nomenklaturii Partidului Comunist Roman care controla de fapt Securitatea de sus pana jos, este extrem de importanta si trebuie sa continue pana la capat. Dar deconspirarea trebuie facuta cu prioritate la nivelul superior al celor doua institutii represive: Nomenklatura PCR si Securitatea. Deocamdata, constatam ca rezultatele acestei deconspirari nu sunt realmente semnificative, iar atentia opiniei publice este oarecum deturnata de la subiectul principal care este totodata momentul fatal al istoriei postcomuniste a Romaniei: deturnarea caracterului anticomunist si antisecurist al Revolutiei din decembrie 1989.
Pe de alta parte, cele doua procese de deconspirare - a autorilor genocidului din decembrie 1989 si a fratricidului din iunie 1990, precum si a Nomenklaturii P.C.R. si a Securitatii - nu se impiedica una pe alta: prima e problema Justitiei, iar a doua e problema C.N.S.A.S..
Stimate Domnule Presedinte, stimate Domnule Prim-Ministru, stimata Doamna Ministru, avem convingerea ca va veti onora cuvantul dat pentru a afla adevarul si pentru a se face dreptate referitor la doua dintre cele mai teribile crime ale comunismului mondial: genocidul din 1989 si fratricidul din 1990.
17 septembrie 2006
Sorin Iliesiu (foto), vicepresedintele Aliantei Civice, membru GDS, initiatorul Apelului pentru condamnarea crimelor comunismului din Romania si a Raportului neoficial de condamnare a acestora, precum si initiatorul Apelului pentru condamnarea internationala a crimelor comunismului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.