PD a primit ieri de la grupul de lucru pentru admiterea de noi membri al Partidului Popular European (PPE) un aviz pozitiv la cererea sa de a deveni membru asociat al acestui partid. UDMR a votat in favoarea propunerii, PNTCD s-a abtinut, iar ambele
PD a primit ieri de la grupul de lucru pentru admiterea de noi membri al Partidului Popular European (PPE) un aviz pozitiv la cererea sa de a deveni membru asociat al acestui partid. UDMR a votat in favoarea propunerii, PNTCD s-a abtinut, iar ambele partide au atras atentia PD, in timpul reuniunii, ca trebuie sa isi rezolve urgent problemele ce tin de viata politica interna, pana la votul decisiv din cadrul PPE, care va fi luat in luna noiembrie.
Avizul pozitiv a fost insotit de recomandarea expresa ca PD sa accelereze colaborarea cu PNTCD. Vicepresedintele PD Sorin Frunzaverde a spus, ieri, pentru NewsIn, ca partidul sau este dispus sa tina cont de criticile aduse de partidele surori, PNTCD si UDMR, si ca va incerca sa rezolve problemele care il despart de o colaborare cu taranistii.
Crestin-democratii au lasat si ei sa se inteleaga ca sunt dispusi sa continue dialogul in ciuda intarzierii cu care PD a decis sa redeschida canalele de comunicare. "Noi am primit mandat politic sa votam impotriva. Reactia PD a venit tarziu, practic cu cateva saptamani in urma, iar in acest moment nu avem un acord semnat, singurul care ne-ar fi indreptatit sa-i sustinem cu aceasta propunere. Aceasta este o atitudine normala si sper ca PD sa inteleaga ca in PPE este un climat democratic", a spus Radu Munteanu, secretar cu probleme internationale al PNTCD. Si UDMR vrea sa profite de sprijinul pe care il poate da PD la PPE pentru a rezolva, de exemplu, problema legata de Statutul minoritatilor. Desi a votat in favoarea democratilor, UDMR sustine ca nu a decis inca sa sustina acceptarea PD ca membru asociat in PPE. (C.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.