Consiliul Nord Atlantic (NAC), cel mai important for de decizie al NATO, a vizitat Afganistanul intre 4 si 6 septembrie 2006. In timpul vizitei, ambasadorii NATO si Secretarul general, Jaap de Hoop Scheffer, au observat situatia politica si de securi
Consiliul Nord Atlantic (NAC), cel mai important for de decizie al NATO, a vizitat Afganistanul intre 4 si 6 septembrie 2006. In timpul vizitei, ambasadorii NATO si Secretarul general, Jaap de Hoop Scheffer, au observat situatia politica si de securitate a tarii si s-au intalnit cu superiori militari, civili si membri ai Guvernului afgan. NAC a vizitat de asemenea baza aeriana din Kandahar, principala baza logistica a fortelor NATO in partea de sud a tarii. La Kandahar, reprezentantii permanenti si staff-ul international al NATO s-au intalnit cu trupe ce fac parte din Forta NATO - ISAF (Forta internationala de asistenta pentru securitate) - aceasta din urma preluand recent conducerea operatiunilor in sase noi provincii. Mihai Carp, cetatean american de origine romana, membru al staff-ului international, s-a intalnit cu membrii Companiei 2 din Batalionul 2 de infanterie - apartinand Armatei romane - care au contribuit la asigurarea securitatii bazei de la Kandahar (foto).
Batalionul urmeaza sa se deplaseze in provincia Zaboul, aflata la granita cu Pakistan, unde va fi integrat celor doua companii romane de manevra, in vederea asigurarii, impreuna cu fortele americane, a securitatii acestei provincii. Situatia in Afganistan, in special in sud, a devenit mai tensionata in conditiile in care fortele NATO au inceput sa riposteze resurgentilor talibani. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.