Dupa ce saptamina trecuta o functionara s-a lasat mituita cu 500 de euro, ieri procurorii au prins un consilier juridic cu o spaga de 100 de ori mai mare.

Dan Hauca, consilier juridic in cadrul Autoritatii pentru Valorificarea Active
Dupa ce saptamina trecuta o functionara s-a lasat mituita cu 500 de euro, ieri procurorii au prins un consilier juridic cu o spaga de 100 de ori mai mare.

Dan Hauca, consilier juridic in cadrul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), a fost prins in flagrant delict de procurorii Departamentului National Anticoruptie (DNA) in timp ce lua o mita de 50.000 de euro pentru a facilita unui om de afaceri achizitionarea societatii Sofert Bacau, aflata acum in faliment. Denuntatorul este omul de afaceri care a cistigat saptamina trecuta licitatia pentru achizitionarea activelor societatii. Potrivit unor surse judiciare citate de agentia NewsIn, functionarul AVAS si alte doua persoane le-ar fi propus tuturor celor trei societati interesate de activele Sofert aranjarea licitatiei. S-a cazut de acord cu reprezentantii uneia dintre ele. Aceasta a pierdut prima licitatie, dar a cistigat-o pe a doua.

Recuperator de datorii

Flagrantul a fost pus la cale ieri, la Bacau, in timp ce functionarul de la AVAS si cei doi intermediari ar fi primit mita de 50.000 de euro. Potrivit unor surse din AVAS, Hauca este persoana care reprezinta institutia in toate litigiile din zona Bacaului. El era insarcinat chiar cu recuperarea datoriilor statului de la rafinaria RAFO Onesti.

Antecedent

La inceputul saptaminii trecute, saptaminalul "Academia Catavencu" publica o ancheta in care unul dintre ziaristii sai, deghizat in om de afaceri, a mituit o functionara de la AVAS pentru a cistiga o licitatie. Mita a fost de doar 500 de euro. In urma anchetei, functionara a fost data afara, iar institutia a anuntat demararea unui control intern pentru a se vedea cit de mare e dimensiunea fenomenului de luare de mita.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.