Mai mult de zece la suta dintre primarii din judetul Suceava risca sa fie suspendati din cauza ca fac afaceri, desi legea nu le permite.

Prefectura Suceava a constatat, in urma unui control, ca 30 de primari si viceprimari din PSD, P
Mai mult de zece la suta dintre primarii din judetul Suceava risca sa fie suspendati din cauza ca fac afaceri, desi legea nu le permite.

Prefectura Suceava a constatat, in urma unui control, ca 30 de primari si viceprimari din PSD, PD, PNL, PRM si PC nu sint compatibili cu functia. "Acestia sint administratori ai unor firme sau asociatii familiale. Au fost gasiti in situatii de incompatibilitate 11 primari si sapte viceprimari PSD, trei primari si doi viceprimari PD, un primar si trei viceprimari PNL, un primar al PC, un viceprimar PRM si un viceprimar independent", ne-a declarat Orest Onofrei, prefectul de Suceava. In total, dintre cei 113 primari din judet, 16 au fost gasiti in diverse firme.

El a aratat ca situatia de incompatibilitate a fost sesizata dupa ce s-au facut verificari la Registrul Comertului in legatura cu alesii locali. Onofrei a explicat ca unii dintre primari se afla la al doilea mandat de incompatibilitate. "Voi emite ordin de suspendare din functie a respectivilor alesi, urmind ca in 16 localitati sa fie organizate alegeri inainte de termen pentru primar", a mai precizat prefectul.

Primari interimari

Prefectul a adaugat ca in trei cazuri, la Milisauti, Ostra si Adincata, va fi nevoit sa numeasca cite un primar interimar din rindul consilierilor, din cauza ca atit primarul, cit si viceprimarul sint in situatie de incompatibilitate. "In comuna Breaza am fixat data alegerilor deja pe 8 octombrie. Primarul, Stefan Gramada, a fost demis pe motiv ca sotia lui era contabila primariei", a explicat prefectul.

Suspecti de incompetenta

Pe de alta parte, doi subprefecti din judetele Dolj si Ialomita au fost demisi pe motiv ca au fost notati cu calificativul "nesatisfacator", in ceea ce priveste activitatea din perioada 1 decembrie 2004 - 1 decembrie 2005. Subprefectii Ionel Ciobotea (Dolj) si Silviu Marin (Ialomita) au fost eliberati din functie joia trecuta, la propunerea ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga. El a primit un raport al Comisiei de evaluare a performantelor profesionale individuale ale inaltilor functionari publici.

Subprefectul de Dolj va contesta demiterea sa si cere daune morale in valoare de 500 de milioane de euro, potrivit prefectului Nicolae Giugea.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.