Europenii au cumparat in luna august cu 1,4% (886.824 unitati) mai putine automobile decat in luna precedenta. Principalele motive pentru aceasta tendinta sunt reprezentate de cresterea dobanzilor de referinta, a preturilor la combustibili, precum si
Europenii au cumparat in luna august cu 1,4% (886.824 unitati) mai putine automobile decat in luna precedenta. Principalele motive pentru aceasta tendinta sunt reprezentate de cresterea dobanzilor de referinta, a preturilor la combustibili, precum si instabilitatea pietei de automobile in special si a mediului geopolitic in general.
Astfel, august devine a treia luna in care piata auto este in declin. In total, in primele 8 luni ale acestui an, vanzarile la automobile in Europa nu au crescut doar cu 0,4%, adica 10,4 milioane de unitati.
Constructorii de automobile care au avut de castigat sunt Fiat si Toyota, in vreme ce companiile Renault si Nissan au pierdut un numar important de clienti in aceasta perioada.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.