Vodafone si Orange nu doresc reglementarea tarifelor la roaming si ameninta cu cresterea preturilor nationale.

Operatorii locali de telefonie mobila nu doresc reglementarea imediata a tarifelor de roaming aplicate utilizatorilor indivi
Vodafone si Orange nu doresc reglementarea tarifelor la roaming si ameninta cu cresterea preturilor nationale.

Operatorii locali de telefonie mobila nu doresc reglementarea imediata a tarifelor de roaming aplicate utilizatorilor individuali si considera ca o astfel de masura ar putea avea ca efect majorarea tarifelor nationale, potrivit unui comunicat al Ministerului Integrarii Europene (MIE), citat de MEDIAFAX.

Reprezentantii companiilor de telefonie mobila s-au intilnit vineri la sediul MIE cu oficiali ai institutiei, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii pentru elaborarea unei pozitii a Romaniei fata de propunerea Comisiei Europene privind regulamentul pentru tarifele de roaming.

Reducere in mod natural

Reprezentantii Vodafone si Orange au aratat ca o reducere a tarifelor de roaming poate duce la cresterea tarifelor nationale, considerind ca o reglementare excesiva a pietei poate reduce concurenta. Operatorii mai considera ca piata va reduce in mod natural aceste tarife. In materie de concurenta, pe piata locala de telefonie mobila activeaza Vodafone Romania, Orange Romania, Cosmote Romania si Telemobil. Cei patru operatori au aproape 15 milioane de clienti, dintre care aproximativ 14 milioane apartin Vodafone si Orange.

Comisia Europeana a propus plafonarea tarifelor de roaming atit pentru piata de gros (tarifele practicate de operatori intre ei pentru utilizarea retelelor), cit si pentru piata de detail (pretul convorbirii roaming perceput utilizatorului final).

Prin propunerea de regulament, Comisia Europeana urmareste protectia consumatorilor, astfel incit utilizatorii de telefonie mobila sa nu plateasca tarife excesive pentru serviciile de roaming in cadrul Uniunii Europene, mentioneaza comunicatul MIE.

Reprezentantii Vodafone si Orange au apreciat ca reglementarea preturilor ar trebui pusa in practica, eventual, doar pentru tarifele practicate intre operatori.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.