Piata fondurilor deschise de investitii din Romania ar putea creste in urmatorii 3-5 ani pana la nivelul de 1-2 miliarde de euro, comparativ cu 140 de milioane de euro in prezent, a apreciat Mihail Ion, directorul general al Raiffeisen Asset Managem
Piata fondurilor deschise de investitii din Romania ar putea creste in urmatorii 3-5 ani pana la nivelul de 1-2 miliarde de euro, comparativ cu 140 de milioane de euro in prezent, a apreciat Mihail Ion, directorul general al Raiffeisen Asset Management, citat de Mediafax. Acesta a mentionat ca estimarea se bazeaza pe evolutiile consemnate in domeniu in statele din Europa Centrala si de Est, care au aderat la Uniunea Europeana in anul 2004. Potrivit acestuia, valoarea pietei romanesti de profil se situeaza la nivelul consemnat de aceste state in urma cu cinci ani.
Fondurile deschise de investitii consemnau, la finele primului semestru al acestui an, o valoare a activelor nete de 132,3 milioane de euro, in crestere cu peste 43% fata de nivelul de la sfarsitul anului trecut, conform datelor Uniunii Nationale a Organismelor de Plasament Colectiv. Pe ansamblul fondurilor deschise, volumul intrarilor nete de capital, calculat ca diferenta dintre nivelul subscrierilor si cel al rascumpararilor, a depasit 68 milioane de lei (19 milioane de euro).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.