In doua saptamani, forta de mentinere a pacii de 7.000 de oameni a Uniunii Africane se va retrage din Darfur. Liderul Sudanului, Omar al-Bashir, refuza sa accepte ca aceasta sa fie inlocuita de o trupa ONU de 20.000 de soldati. Dupa cum explica edit
In doua saptamani, forta de mentinere a pacii de 7.000 de oameni a Uniunii Africane se va retrage din Darfur. Liderul Sudanului, Omar al-Bashir, refuza sa accepte ca aceasta sa fie inlocuita de o trupa ONU de 20.000 de soldati. Dupa cum explica editorialista Mary Riddell de la The Guardian, in acest context, Darfurul se va confrunta cu un vacuum de forte de securitate care va determina lucratorii din domeniul umanitar sa paraseasca tara, ceea ce ar putea insemna efectiv condamnarea la moarte a celor 2,5 milioane de oameni care depind de ei. Criza umanitara din Darfur, care dureaza deja de 3 ani, a dus la moartea a 300.000 de oameni, in timp ce alte doua milioane au fost alungati de la casele lor. Daca adaugam la aceste probleme crizele obisnuite din statele sarace, precum foametea sau epidemiile, putem incepe sa ne imaginam starea oamenilor de acolo. Duminica, 18 septembrie, oameni din intreaga lume au iesit in strada pentru a cere liderilor lor sa intervina in a gasi o solutie imediata unei crize care, desi dureaza de atata vreme, a ajuns acum in punctul critic.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.