Segolene Royal, reprezentanta Partidului Socialist Francez in cursa prezidentiala, a declarat ca este absolut necesar sa fie controlate fluxurile migratorii inspre Europa. Dupa cum informeaza Mediafax, Royal a exprimat aceasta pozitie in timpul unei
Segolene Royal, reprezentanta Partidului Socialist Francez in cursa prezidentiala, a declarat ca este absolut necesar sa fie controlate fluxurile migratorii inspre Europa. Dupa cum informeaza Mediafax, Royal a exprimat aceasta pozitie in timpul unei reuniuni cu premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero.
Ea a mai adaugat ca pe langa controlarea imigratiei clandestine, trebuie evaluat in permanenta aportul pe care strainii il au la economiile statelor de destinatie atunci cand se iau decizii asupra statutului lor.
Royal a deplans faptul ca statele europene care au cele mai mari influxuri de imigranti, cum sunt Italia, Spania si Franta, nu coopereaza mai mult pentru a controla imigratia in sudul Europei si a mai spus ca o modalitate de a stopa influxul de imigranti este dezvoltarea unor politici in comun cu statele de origine. In acest sens, Royal va face o calatorie in Senegal, una dintre tarile din care provin multi dintre imigrantii clandestini care ajung in Franta.
Pozitia Segolenei Royal este oarecum surprinzatoare, dat fiind ca ea este candidatul de stanga care se opune ministrului de Externe Sarkozy in alegerile prezidentiale. In plus, ea vine la putin timp dupa ce guvernul socialist spaniol a declarat ca nu va mai continua sa reglementeze statutul imigrantilor ilegali dupa cei 600.000 pentru care si-a asumat deja un angajament.
Statele mediteraneene din Europa, mai ales Spania, Malta si Italia, se confrunta anul acesta cu afluxuri de imigranti clandestini din Africa de Nord la niveluri nemaiintalnite, peste capacitatea de absorbtie a statelor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.