Companiile de securitate care au operatiuni in Irak incep sa isi vada castigurile afectate de competitia prea mare de pe piata acestui tip de servicii. Un exemplu este compania britanica Armor Group, condusa de fostul ministru al apararii britanic, c
Companiile de securitate care au operatiuni in Irak incep sa isi vada castigurile afectate de competitia prea mare de pe piata acestui tip de servicii. Un exemplu este compania britanica Armor Group, condusa de fostul ministru al apararii britanic, conservatorul Malcolm Rifkind, care se ocupa de asigurarea securitatii personalului care executa lucrari de reconstructie.
Reprezentanti ai companiei au anutat recent ca profiturile pe primul semestru din 2006 sunt cu 10% mai mici decat cele din perioada similara de anul trecut. Dupa cum informeaza The Observer, compania a realizat in primele sase luni ale anului un profit de 103,1 milioane de dolari, cu 4,7 milioane de dolari mai putin decat in primul semestru din 2005.
Desi nu isi pierde sperantele in ceea ce priveste potentialul pe termen lung al operatiunilor sale din Irak, Armor Group cauta sa isi diversifice operatiunile si sa isi intareasca prezenta si in alte locatii, cum ar fi Rusia, Sahalin si Siberia. Anul trecut, compania a investit serios in sporirea operatiunilor sale din zonele de conflict, cu precadere in Afganistan, unde la ora actuala are un personal de 600 de oameni care se ocupa de protectia operatiunilor guvernului britanic. Tot anul trecut, compania a investit in Nigeria, unde a plasat un personal de 400 de oameni, responsabili pentru protejarea instalatiilor de petrol si gaze naturale.
Anul acesta, compania a castigat contracte suplimentare in Irak, inclusiv unul in valoare de 4,5 milioane de dolari pentru asigurarea protectiei angajatilor firmei americane Parsons Infrastructure and Technology. In prezent, din totalul de 9.000 de angajati ai Armor Group, 2.000 sunt plasati in Irak.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.