Ministerul Sanatatii Publice (MSP) a inceput pregatirile pentru asigurarea asistentei medicale de urgenta a participantilor la Sommet-ul Francofoniei. Astfel, activitatile de medicina preventiva la acest eveniment vor fi asigurate de catre compartime
Ministerul Sanatatii Publice (MSP) a inceput pregatirile pentru asigurarea asistentei medicale de urgenta a participantilor la Sommet-ul Francofoniei. Astfel, activitatile de medicina preventiva la acest eveniment vor fi asigurate de catre compartimentul special al Ministerului Apararii Nationale, care va colabora cu reprezentantii Inspectiei Sanitare de Stat a MSP.
''Au fost stabilite si punctele unde vor fi amplasate serviciile mobile de asistenta medicala de urgenta de pe traseele pe care le vor parcurge invitatii. De asemenea, au fost stabilite unitatile fixe de asistenta medicala. S-au desemnat si spitalele care vor asigura, in caz de nevoie, asistenta medicala pentru demnitari. Acestea sunt in principal cu profil de urgenta, dar sunt pregatite si spitale de boli infectioase si de stomatologie.
Principalele spitale care vor asigura asistenta medicala de urgenta sunt Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca si Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, precum si Spitalul Clinic de Urgenta Elias, Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar-Arseni si Spitalul Clinic Sf. Pantelimon. Din punct de vedere al activitatii de boli infectioase este desemnat Institutul de Boli Infectioase <>, iar pentru activitatea de stomatologie a fost desemnat Spitalul Universitar de Stomatologie Bucuresti'', precizeaza MSP. In fiecare dintre spitalele de urgenta desemnate vor fi pregatite special cate doua sali de operatie sterile si verificate si cate doua rezerve pentru fiecare specialitate.
Fiecare hotel care gazduieste participantii pe parcursul evenimentului va avea cate un cabinet medical unde se va acorda asistenta medicala in regim permanent, iar la fiecare locatie de conferinta vor exista cate doua cabinete medicale.
Guvernul a aprobat MSP alocarea sumei de 912 mii RON din rezerva bugetara pentru organizarea asistentei medicale pe perioada evenimentului. Acest eveniment va avea loc intre 25 si 29 septembrie a.c.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.