Imre Szocs si Janos Totok au ramas blocati la 7.100 m, la -30 de grade C si pe o furtuna de zapada.

Doi dintre alpinistii brasoveni care au incercat sa cucereasca virful Nanga Parbat (8.125 m), Imre Szocs si Janos Totok, au disparut l
Imre Szocs si Janos Totok au ramas blocati la 7.100 m, la -30 de grade C si pe o furtuna de zapada.

Doi dintre alpinistii brasoveni care au incercat sa cucereasca virful Nanga Parbat (8.125 m), Imre Szocs si Janos Totok, au disparut la altitudinea de 7.100 m in timpul unei furtuni de zapada, la o temperatura de -30 de grade Celsius. Unul dintre colegii lor, Dorin Dragoi, intors marti seara in Brasov, spune ca a pierdut legatura cu cei doi, miercuri, cind a avut loc ultima comunicare radio. In celelalte doua tabere, cea de la altitudinile de 5.100 si 6.100 m, alpinistii nu au probleme, legatura cu ei fiind posibila. Atit ei, cit si cei din tara sint ingrijorati in ceea ce ii priveste pe cei doi, insa sint optimisti deoarece sint cei mai experimentati alpinisti din echipa.

In expeditia din 1998 a existat o situatie similara, cind legatura a fost intrerupta timp de sase zile, insa deznodamintul a fost fericit. Intoarcerea in tara a intregii echipe este prevazuta pentru 26 septembrie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.