Rapidul sufera in continuare, chiar daca a castigat cu 1-0 meciul de joi seara cu Nacional Madeira, din turul intai al Cupei UEFA. Jocul echipei este departe de cel prestat in sezonul trecut, singura constanta din Giulesti fiind foamea de gol a lui V
Rapidul sufera in continuare, chiar daca a castigat cu 1-0 meciul de joi seara cu Nacional Madeira, din turul intai al Cupei UEFA. Jocul echipei este departe de cel prestat in sezonul trecut, singura constanta din Giulesti fiind foamea de gol a lui Viorel Moldovan, cel care a marcat de patru ori in ultimele trei intalniri jucate de Rapid in campionat si in Cupa UEFA. Echipa din Grant nu si-a depasit conditia nici in jocul cu Nacional, un adversar asa si asa, de care a trecut la limita, pastrand suspansul pentru returul programat pe 28 septembrie la Madeira in privinta echipei care merge in grupe. Rapidul a construit mult, a atacat, insa fara simtul exceptional al portii al lui Moldovan probabil ca scorul ar fi ramas alb, iar Razvan Lucescu merita felicitari pentru insistenta cu care acesta l-a presat pe golgeter toata vara sa nu abandoneze fotbalul. Costin Lazar a facut din nou o buna impresie, dupa debutul convingator din meciul cu Vasluiul, in rest o echipa mediocra, cu Badoi si Karamian mult sub ce jucau in sezonul trecut, cu Dani Coman intre excelent si ridicol si cu un Zicu inca buimac, motiv pentru care este tot mai huiduit in Giulesti. La final, Razvan Lucescu anticipa o mansa secunda dificila in Portugalia. "Ne asteapta un retur de foc, chiar daca am mai fi marcat un gol. Am intalnit un adversar puternic, care stie fotbal si care are in componenta jucatori cu experienta la echipe de top din Europa. In prima repriza a fost un joc echilibrat, pe finalul caruia am reusit sa marcam, iar apoi am avut un inceput de repriza a doua extraordinar, insa ocaziile mari pe care ni le-am creat le-am ratat", a spus tehnicianul. "Pe finalul meciului, s-a vazut teama de a nu primi un gol pe contraatac, iar asta ne-a facut sa adoptam un joc la asteptare. Returul va fi foarte greu, trebuie sa fim puternici din punct de vedere mental. Nu stiu daca avem prima sansa, dar ne vom juca sansele pe care le avem, mergem acolo sa obtinem calificarea", a spus antrenorul care anul trecut a dus echipa pana in sferturile de finala ale Cupei UEFA. Lucescu i-a luat apararea lui Zicu, cerand rabdare din partea fanilor care l-au huiduit. "A incercat sa faca si faza defensiva. Poate nu este cel mai bun moment al lui, dar in situatia lui este nevoie de timp", a spus antrenorul rapidist.
Moldovan: "Rezultat italienesc, de echipa mare"
Jucatorii Rapidului s-au declarat multumiti la finalul jocului de rezultat, chiar daca unii ar mai fi vrut un gol in poarta lui Nacional. Eroul meciului a pastrat un ton moderat si modest. "Cred ca puteam sa mai marcam un gol, care ne dadea mai multa liniste in perspectiva meciului retur, dar sa nu-l suparam pe Dumnezeu. E un rezultat italienesc, de echipa mare. Chiar daca nu are un nume de rezonanta, Madeira este o echipa incomoda. Am mai intalnit echipe portugheze si toate sunt cam la fel", a spus Moldovan. Acesta a vorbit si despre meciul Stelei de la Kiev si despre derby-ul cu aceeasi echipa, de maine seara. "Ne gandim deja la meciul impotriva Stelei si suntem foarte montati pentru acest meci. Jos palaria pentru ei, au facut un meci foarte bun la Kiev. Au inceput foarte bine, dar duminica va fi altceva. Sunt in Liga Campionilor si sunt convins ca vor obtine rezultate bune in continuare pentru ca se vede ceva mai mult la Steaua, au o experienta acumulata in cupele europene", a completat atacantul giulestean. Capitanul Vasile Maftei era si el satisfacut. "De ce sa fim suparati? Am castigat, nu am primit gol, se putea sa mai dam inca unul. Ne asteptam la un meci greu pentru ca au multi brazilieni si sunt o echipa buna. Daca-i lasi sa joace, joaca. Sansele sunt 50-50. Trebuie sa ramanem la fel de concentrati, ca altfel vom avea probleme", a completat Maftei.
Acesta a avut si omagii pentru Viorel Moldovan. "Nu stiu ce s-ar face Rapid fara Moldovan, pentru ca a marcat meci de meci. Trebuie sa ne dea cate o bere, la fiecare gol marcat trebuie sa dea cate o lada de bere, asta este pariul", a dezvaluit Maftei. (B.G.)
RAPID - NACIONAL MADEIRA 1-0 (1-0)
A marcat: V. MOLDOVAN (44)
Stadion: "Valentin Stanescu-Giulesti"; spectatori: 9500.
RAPID: D. Coman - M. Constantin (50 N. Constantin), Maftei, Rada - Badoi, C. Lazar, Grigore (81 Maldarasanu), Karamian - Zicu (63 Griffiths), Buga - V. Moldovan. Antrenor: Razvan Lucescu.
NACIONAL: Benaglio - Emerson, F. Ricardo, Cardozo, Alonso - Bruno, Cleber, Chainho, Spadacio (69 Vinicius) - Rodrigo (77 Chilikov), Silva (90+2 Luciano). Antrenor: Carlos Brito.
Cartonase galbene: Maftei (22) / Vinicius (79).
Au arbitrat: R. Matejek - J. Filgas, V. Gona (toti din Cehia).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.