Dinamo si-a facut singura viata grea la Xanthi, impotriva unui adversar destul de modest, care a pus probleme doar cand a fost lasata. Si a fost, chiar in startul partidei de joi seara, cand a deschis scorul in minutul 8, prin argentinianul Quintana.
Dinamo si-a facut singura viata grea la Xanthi, impotriva unui adversar destul de modest, care a pus probleme doar cand a fost lasata. Si a fost, chiar in startul partidei de joi seara, cand a deschis scorul in minutul 8, prin argentinianul Quintana. Dupa ce a trecut de emotiile debutului de joc, in ciuda unei atmosfere foarte linistite pe stadionul "Xanthia", deloc specifica unei arene din Grecia, dinamovistii au pus stapanire pe joc si pe tabela, ajungand ca, dupa 40 de minute de joc, sa conduca cu 3-1. Niculescu a pastrat traditia atacantului care vine dupa un meci rezerva si inscrie si si-a trecut in cont o "dubla", iar Danciulescu (foto) l-a executat si el pe portarul gazdelor. "Cainii" ar mai fi putut marca, insa UEFA a delegat la acest meci o brigada din Bosnia-Hertegovina, cu un oarecare Tutun la tusa, acesta oprindu-i aiurea pe atacantii romani in cel putin cinci situatii! Din pacate, in finalul primei parti, acelasi atacant a ratat o sansa mare, apoi, pe fondul unei relaxari criticabile, Xanthi a marcat pentru 2-3. Dupa pauza, grecii i-au masat pe "caini" in propria jumatate, iar golul egalarii a venit firesc, la o faza in care Kazakis a fost contemplat pasiv de Danciulescu si de Ganea cum preia pe piept in careu si inscrie la un corner. Dinamo are meritul sa fi revenit dupa aceste doua goluri si sa puna stapanire pe finalul de meci, marcand golul victoriei prin Pulhac, la capatul unui contraatac fara cusur, si ratand alte doua bune ocazii, printre care si o bara a lui Ze Kalanga. E clar ca Dinamo are prima sansa la calificare, iar "cainii" pot fi iertati pentru delasarea de jumatate de ora pentru ca au adus trei puncte importante Romaniei, care se alatura zestrei acumulate de Steaua si de Rapid si care pastreaza tara noastra in topul coeficientilor.
La final, Rednic era multumit doar de rezultat, remarcand faptul ca Dinamo a primit la Xanthi mai multe goluri decat in sase etape de campionat. "Daca la 3-1 mai dadeam un golm meciul si calificarea erau jucate. Asa, mai trebuie sa fim atenti si la retur.
Rednic: "Trebuie sa uitam acest meci"
Au fost greseli colective, dar jocul m-a multumit in ansamblu. Am luat goluri in Grecia cat n-am luat in sase etape. Au fost erori de plasament", a declarat Rednic. Acesta a apreciat ca sansele de calificare in grupele Cupei UEFA au crescut, insa ca verdictul se va da la Bucuresti, pe 28 septembrie. "Suntem peste Xanthi ca valoare. Mai avem un meci de jucat si trebuie sa il tratam ca si cand ar fi prima intalnire Dinamo - Xanthi. Am primit trei goluri de la Xanthi si ne-am pus singuri probleme. Trebuie sa uitam acest meci. Nu avem voie sa mai gresim", a mai spus antrenorul dinamovist. Ioannos Matzourakis, antrenorul lui Xanthi, bun cunoscator al fotbalului si al limbii romane, dupa ce si-a petrecut tineretea in Romania, a admis superioritatea lui Dinamo. "Din punct de vedere al jocului practicat, Dinamo a meritat victoria. Este o calitate sa inscrii patru goluri din sase ocazii. Dintr-o pozitie asemanatoare cu cea din care Niculescu a inscris, Kazakis a ratat. Totusi, au fost momente cand am dominat si cred ca meritam ca meciul sa se fi terminat la egalitate", a spus Matzourakis. (B.G.)
XANTHI SKODA - DINAMO 3-4 (2-3)
Au marcat: QUINTANA 8, 45+3, KAZAKIS 66 / CL. NICULESCU 18, 36, DANCIULESCU 25, PULHAC 85
Stadion: "Xanthia", spectatori: 5000.
XANTHI: Pizanowski - Antzas, Wisio, Garpozis, Magradze (80 Fogasa) - Quintana, Mesera, Barkoglu (45 Manso), Zuela - Labriakos, Olisadebe (54 Olisadebe). Antrenor: Ioannos Matzourakis.
DINAMO: Matache - Blay, Moti, St. Radu, Pulhac - Ze Kalanga, Margaritescu, Tames (79 L. Goian), C. Munteanu (82 Pascovici) - Danciulescu, Cl. Niculescu (61 Ganea). Antrenor: Mircea Rednic.
Cartonase galbene: Cl. Niculescu (16), Margaritescu (36), St. Radu (70), Moti (79).
Au arbitrat: N. Panic - M. Miric - M. Tutun (toti din Bosnia-Hertegovina).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.