Prima benzinarie cu nume romanesc din Europa de Vest va fi deschisa in urmatoarele doua luni.

Grupul Rompetrol isi va pune in premiera numele pe o benzinarie din Franta si planuieste o extindere in toata zona Marii Mediterane, au anunt
Prima benzinarie cu nume romanesc din Europa de Vest va fi deschisa in urmatoarele doua luni.

Grupul Rompetrol isi va pune in premiera numele pe o benzinarie din Franta si planuieste o extindere in toata zona Marii Mediterane, au anuntat ieri oficialii com­paniei. "In urmatoarele doua luni vom avea in Franta pri­ma statie cu numele Rompe­trol. In primul trimestru al anului viitor, vom deschide prima statie in Spania. Ne vom extinde in toata regiu­nea mediteraneana, unind cele doua zone in care sintem prezenti, Balcanii si Franta", a declarat ieri directorul operational al companiei, Andre Naniche.

Rompetrol a achizitionat anul trecut reteaua de benzinarii Dyneff din sudul Frantei care, cu 226 de statii, are o cota de 4% din toata piata franceza. Achizitia s-a dovedit un succes: vinzarile medii pe o benzinarie au crescut, dupa achizitie, de la 4,8 tone la 6,4 tone pe zi, iar profitul pe primele sase luni a crescut cu 20%. Cu exceptia statiilor din mediul rural (putine la numar), toata reteaua din Franta va fi rebranduita sub numele Rompetrol, pina in 2008. Naniche a mai spus ca planurile includ dezvoltarea in toata tara.

Grupul Rompetrol nu exclu­de nici cumpararea unei rafinarii, desi cea mai proba­bila varianta ramin contrac­tele de procesare cu rafina­riile din zona.

"Avem planuri, dar nu va pot spune inca ni­mic. Avem contracte cu rafina­riile locale, pentru ca deja vindem sapte mili­oane de tone, dar nu putem rafina decit cinci", a spus prese­dintele Rompetrol, Dinu Patriciu. El nu a pre­cizat sumele necesare acestei extinderi, precizind doar ca, pina acum, investitiile anuale derulate de grup se ridica la 200 de milioane de euro. Cel mai probabil, extinderea va fi finantata prin imprumuturi, Patriciu afirmind ca indatorarea companiei este inca la un nivel foarte scazut, de doar 14% din cifra de afaceri.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.