Crescatorii romani de vaci trebuie sa depuna, pana la 31 octombrie 2006, cererile pentru obtinerea cotei de lapte, altfel risca sa nu mai poata sa vanda pe piata sau sa livreze catre procesatori productia de lapte, dupa aderarea Romaniei la Uniunea E
Crescatorii romani de vaci trebuie sa depuna, pana la 31 octombrie 2006, cererile pentru obtinerea cotei de lapte, altfel risca sa nu mai poata sa vanda pe piata sau sa livreze catre procesatori productia de lapte, dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. "Desi depunerea cererilor a demarat la 1 august, pana in prezent au fost depuse in numar extrem de mic, mai ales in judetele din sudul tarii", a declarat Gheorghe Flutur ministrul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, citat de Rompres. Repartizarea cotelor se va face in perioada 1 noiembrie 2006 - 31 ianuarie 2007, a precizat Flutur. Specialistii estimeaza ca cei care pot sa solicite aceasta cota sunt circa 1,2 milioane de persoane fizice sau juridice. Cotele individuale de lapte sunt acordate producatorilor proportional cu cantitatea de lapte pe care acestia declara ca o produc si pot dovedi acest lucru intr-o anumita perioada de referinta, care a insemnat la noi anii 2005 si 2006. Incepand cu 1 aprilie 2007, in conditiile in care producatorii nu vand pe piata 100% din cota solicitata, aceasta li se diminueaza corespunzator cu cantitatea nevanduta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.