Guvernul a aprobat memorandumul propus de Ministerul Economiei si Comertului pentru structura societatii care va finanta constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda. Societatea va avea o formula de actionariat multiplu, fara ca un actionar sa det
Guvernul a aprobat memorandumul propus de Ministerul Economiei si Comertului pentru structura societatii care va finanta constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda. Societatea va avea o formula de actionariat multiplu, fara ca un actionar sa detina pachetul majoritar, informeaza un comunicat al MEC.
Statul roman, prin Societatea Nationala "Nuclearelectrica" SA, va contribui la capitalul social cu activele existente. Apa grea si combustibilul nuclear se vor asigura din resurse interne. Totodata, SNN va asigura serviciile de exploatare si intretinere ale celor doua reactoare.
Studiul de fezabilitate pentru unitatile 3 si 4 de la Cernavoda, finalizat la 31 martie 2006, a demonstrat viabilitatea economica si financiara a proiectului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.