Rapidul pleaca astazi la un nou drum european dintr-o postura de favorita, conferita atat de statutul de cap de serie, cat mai ales de parcursul senzational de anul trecut, cand a parasit competitia de-abia in sferturile de finala, dupa o "dubla" cu
Rapidul pleaca astazi la un nou drum european dintr-o postura de favorita, conferita atat de statutul de cap de serie, cat mai ales de parcursul senzational de anul trecut, cand a parasit competitia de-abia in sferturile de finala, dupa o "dubla" cu Steaua. Giulestenii vor da piept pe teren propriu cu portughezii de la Nacional Madeira, o echipa de pluton dintr-un campionat in care legea o fac granzii FC Porto, Benfica si Sporting, si au in fata grupele Cupei UEFA, o competitie care se dovedeste a fi tot mai interesanta si mai banoasa. Razvan Lucescu le-a atras atentia jucatorilor sai ca isi doreste transarea calificarii de la Bucuresti, adica un scor confortabil, fara gol primit. "Au probleme in aparare. Fundasii sunt imobili, iar portarul, un elvetian de vreo 22 de ani, e inalt, dar nesigur. In atac au jucat etapa trecuta ca Rapid, cu un varf impins si doi in lateral, iar acum, cu Sporting, cu doi atacanti. Nu prea au pus probleme", a descris Cristian Petre, unul dintre secunzii lui Razvan Lucescu, pe Nacional, pe care a urmarit-o pe viu la sfarsitul saptamanii trecute. Dupa un start ezitant de sezon, Rapidul pare sa reintre in cadenta normala, plusurile fiind revenirea poftei extraordinare de gol a "veteranului" Viorel Moldovan (foto) integrarea surprinzator de rapida a lui Costin Lazar la mijloc, fostul "student" avand o prestatie remarcabila la meciul cu FC Vaslui. Mai mult, disensiunile la nivelul conducerii par sa se mai fi diminuat, presedintele executiv Dinu Gheorghe revenind langa echipa dupa ce a absentat trei meciuri, el chiar a fost pe aceeasi lungime de unda cu patronul George Copos in privinta atacarii arbitrilor si a Stelei. De altfel, Copos a anuntat ca Razvan Lucescu a semnat un nou contract cu Rapid, "corect" ca valoare, dupa ce tehnicianul a incasat sezonul trecut 80.000 de dolari. Lotul este in intregime valid, Marius Constantin si-a ispasit suspendarea de dupa meciul de la Sarajevo, cu FK, din turul preliminar, doar Mazilu nu va juca, fiindca el revine in tara de la Bologna, unde s-a refacut dupa o accidentare, chiar astazi. Interesul suporterilor pare mare, tinand cont ca s-au vandut jumatate dintre bilete numai pana luni seara, in prima zi de comercializare, iar cei care se hotarasc abia astazi sa mearga in Giulesti isi mai pot cumpara tichet pana la ora 17. Portughezii au sosit in Bucuresti marti noapte, s-au cazat la Hotel Sofitel, iar aseara, la ora 20, aveau programat antrenamentul oficial. (B.G.)
CUPA UEFA
Turul intai, mansa intai
XANTHI SKODA - DINAMO
Ora 19, in direct la TV Sport
Arbitri: N. Panic - M. Miric, M. Tutun; R. Mrkovic (toti din Bosnia-Hertegovina)
RAPID - NACIONAL MADEIRA
Ora 20, in direct la TVR 1
Arbitri: R. Matejek - J. Filgas, V. Gona; R. Kocian (toti din Cehia)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.