Sahtar Donetk, echipa antrenata de Mircea Lucescu, a debutat cum nu se poate mai rau in actuala editei a UEFA Champions League, pierzand cu 0-4 cu AS Roma. Unul dintre cele mai mincinoase scoruri din ultima perioada, fiindca ucrainenii, cu Rat si Mar
Sahtar Donetk, echipa antrenata de Mircea Lucescu, a debutat cum nu se poate mai rau in actuala editei a UEFA Champions League, pierzand cu 0-4 cu AS Roma. Unul dintre cele mai mincinoase scoruri din ultima perioada, fiindca ucrainenii, cu Rat si Marica integralisti, au jucat foarte bine timp de o ora, punand in reala dificultate o echipa cu trei campioni mondiali, Totti, De Rossi si Perrotta, in primul unsprezece, carora li s-a adaugat, cu o evolutie buna, Cristi Chivu. Brandao a ratat doua ocazii uriase in prima repriza, ambele faze fiind excelent lucrate de Marica, atacantul roman. Cel mai periculos jucator al oaspetilor a avut si el o oportunitate frumoasa imediat dupa pauza, cand i-a "insirat" pe Chivu, Perrotta si Aquilani, starnind murmure de nemultumire pe "Olimpico". Italienii s-au trezit dintr-o data si au pedepsit ratarile celor de la Sahtar. Mai intai a punctat Taddei, la o centrare a lui Tonetto luftata de Timosciuk, faza la care Rat l-a scapat din vedere pe mijlocasul brazilian. A urmat o cadere inexplicabila a oaspetilor, care s-au vazut ramasi si fara "regizorul" Matuzalem, iar Roma a profitat din plin. Sut la vinclu al lui Totti pentru 2-0, cap din 6 metri al lui De Rossi pentru 3-0, iar Pizzaro a inchis tabela cu o "torpila" inselatoare din afara careului. Italienii debuteaza astfel excelent intr-o grupa de care s-au temut, pentru ca echipa lui Spaletti are abia un meci oficial jucat in acest sezon, in timp ce Sahtarul a aratat un fotbal frumos, dar a cazut in final si s-a "ars" rau.
Spaletti: "Ne-au facut sa suferim"
La finalul jocului, romanii au admis ca victoria este mult prea drastica fata de realitatea din teren. "Am fost norocosi sa marcam de patru ori, dar am dovedit maturitate si sange rece in fata portii. Brandao a avut doua ocazii mari in prima repriza, dar asa e in fotbal, echipa care marcheaza, castiga", a spus Chivu, dupa ce i-a consolat pe colegii sai de la Nationala, Rat si Marica. Lucescu era furios. Pe echipa sa, dar si pe arbitri. "Am jucat mai bine decat Roma aproape 70 de minute, iar ei au marcat la prima ocazie. Al doilea gol a venit dintr-un corner care nu a fost, iar la al treilea a fost ofsaid clar", a spus Lucescu. Apoi i-a luat serios la rost pe elevii sai. "Am vorbit deja cu ei in vestiar. Imediat dupa primul gol au iesit complet din meci. Sunt dezamagit, au aratat ca nu au experienta, dar nici caracter. Roma a jucat foarte bine in ultima parte a meciului, dar nu mai avea opozitie. Sper ca jucatorii mei sa-si aminteasca de greselile pe care le-au facut in acest meci toata viata lor!", a spus manios Lucescu, "batrana vulpe a fotbalului european", asa cum a fost numit de "Gazzetta dello Sport" pentru felul in care si-a condus echipa in prima ora de joc. De partea cealalta, Luciano Spaletti a recunoscut fara rezerve ca rezultatul este unul mincinos. "Sahtar a fost foarte bine organizata si intr-o conditie fizica mai buna decat a noastra. Ne-au facut sa suferim mult, dar sunt multumit de maturitatea elevilor mei, care au rezistat. Odata ce ne-am reorganizat, am reusit sa crestem jocul in repriza a doua, iar asta i-a speriat pe ucraineni", a comentat antrenorul italian, debutant in UEFA Champions League. In celalalt meci al Grupei D, Valencia, cu un Morientes in zi de gratie, s-a impus la Atena, astfel ca cele doua favorite de pe hartie au luat optiuni serioase pentru calificare. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.