Aproximativ 270.000 de romani s-au dus cu jalba-n bat la institutiile subordonate Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), reclamand diverse aspecte legate de ordinea si siguranta publica, savarsirea unor infractiuni impotriva persoanei sau p
Aproximativ 270.000 de romani s-au dus cu jalba-n bat la institutiile subordonate Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), reclamand diverse aspecte legate de ordinea si siguranta publica, savarsirea unor infractiuni impotriva persoanei sau proprietatii si denunturi privind mai multi politisti. Inspectoratul General al Politiei Romane se afla pe primul loc in topul celor mai vizate structuri, inregistrand peste 183.000 de petitii.
In primul semestru al acestui an, a fost primit in audienta un numar dublu de persoane fata de perioada similara a lui 2005. Dovedind deschidere si transparenta fata de societatea civila, structurile MAI au fost solicitate sa primeasca in audienta peste 132.000 de persoane. In aceeasi perioada, la nivelul ministerului (aparat central si structuri subordonate) au fost inregistrate aproximativ 270.000 petitii, cu peste 51.300 mai multe decat in semestrul I 2005, aproximativ 60% dintre acestea vizand aspecte legate de ordinea si siguranta publica.
Potrivit MAI, din totalul plangerilor inregistrate, 66% au fost cereri diverse, 31,8% au reprezentat sesizari privind savarsirea unor infractiuni impotriva persoanei sau proprietatii, iar 2,2% au fost reclamatii impotriva cadrelor. Doar 13% din memoriile cetatenilor au fost declinate spre competenta solutionare altor institutii, in restul de peste 57% din cazuri raspunzandu-se pozitiv.
Un clasament al structurilor MAI, realizat in functie de numarul solicitarilor primite, situeaza Inspectoratul General al Politiei Romane, cu peste 183.400 petitii, pe primul loc.
Urmeaza Directia Financiara a MAI, peste 21.000 petitii, Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara - 11.400, Secretariatul General al MAI - 9.300, Directia Generala de Pasapoarte - 7.609, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta - 3.800, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera - 3.500 si Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane - peste 3.490.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.