Camerele Parlamentului se vor reuni in sedinta comuna pe 20 septembrie, avand o agenda foarte incarcata. In primul rand, parlamentarii vor fi invitati sa dezbata informarea trimisa ieri de presedintele Basescu privind retragerea unor trupe din Irak s
Camerele Parlamentului se vor reuni in sedinta comuna pe 20 septembrie, avand o agenda foarte incarcata. In primul rand, parlamentarii vor fi invitati sa dezbata informarea trimisa ieri de presedintele Basescu privind retragerea unor trupe din Irak si suplimentarea celor din Afganistan.
In cursul acestui an, vor fi repatriati 100 de militari din compania de politie militara si cei 83 ai detasamentului de geniu din Irak. Pe teatrul de operatiuni din Irak vor ramane aproximativ 630 de militari. In schimb, efectivele din Afganistan vor creste prin detasarea unei echipe de personal medical uman si veterinar, a unei echipe CIMIC si a unui ofiter de legatura. Nu este exclus ca in sedinta comuna sa fie validati si noii sefi ai SRI si SIE, in cazul in care Traian Basescu va nominaliza succesorii lui Fulga si Timofte. In mod cert, pe 20 septembrie vor fi oficializate demisiile celor doi, dupa ce Parlamentul va lua act de renuntarea la functii. Tot atunci, PD trebuie sa supuna aprobarii parlamentarilor un nou candidat pentru locul ramas vacant in CNSAS dupa demisia lui Dan Lazea. Pe ordinea de zi aprobata de Birourile Permanente mai figureaza numirea presedintelui si a unui membru in Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare si inlocuirea unor membri ai Curtii de Conturi si ai CNA, al caror mandat a expirat deja.
Senatorii si deputatii vor trebui sa dezbata si sa aprobe o serie de rapoarte de activitate ale unor institutii aflate sub control parlamentar: CNA, SRTV, CNSAS si Consiliul Legislativ. Initial, conducerea Camerei Deputatilor ar fi dorit ca sedinta comuna sa aiba loc in cursul acestei saptamani, dar amanarea a fost motivata de faptul ca sunt necesare audieri mai ample ale candidatilor la functiile ramase vacante.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.