Statul irakian va incepe sa-si plateasca datoriile catre Romania din 2009 si pana in 2028, urmand a achita esalonat cei aproximativ un miliard de dolari, suma ce reprezinta 56,7% din cuantumul datoriilor acestui stat anterioare anului 1989, potrivit
Statul irakian va incepe sa-si plateasca datoriile catre Romania din 2009 si pana in 2028, urmand a achita esalonat cei aproximativ un miliard de dolari, suma ce reprezinta 56,7% din cuantumul datoriilor acestui stat anterioare anului 1989, potrivit unui document al Ministerului Finantelor Publice depus la Biroul Permanent al Senatului. Documentul MFP precizeaza ca aceste sume au fost reglementate prin Acordul de la Amman, incheiat intre guvernele roman si irakian, in 18 august 2005.
De asemenea, documentul face referire la faptul ca situatia creantelor societatilor de stat care au efectuat, inainte de 1989, exporturi sau lucrari de constructii-montaj in Irak va fi reglementata prin hotarare guvernamentala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.