Inginerii germani de la Volkswagen s-au concentrat pe dezvoltarea masurilor de securitate pe timpul calatoriilor cu masina, acordand atentie deosebita si pasagerilor copii. Actualele modele Volkswagen au incluse, in dotarea standard, numeroase facili
Inginerii germani de la Volkswagen s-au concentrat pe dezvoltarea masurilor de securitate pe timpul calatoriilor cu masina, acordand atentie deosebita si pasagerilor copii. Actualele modele Volkswagen au incluse, in dotarea standard, numeroase facilitati de siguranta a micilor pasageri. Chiar si astazi, circa 50% din accidentele fatale in care sunt implicati pasageri din randul copiilor sunt cauzate de sisteme de protectie nepotrivite sau de folosirea eronata a sistemelor de securitate. Spre exemplu, scaunele pentru copii: studiile europene demonstreaza ca mai mult de jumatate din scaunele pentru copii sunt montate sau folosite incorect.
La modelul Passat, Volkswagen ofera o generatie complet noua de scaune integrate pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 3 si 12 ani (clasele de greutate II si III). Noul scaun este usor de manevrat si poate fi rabatat in bancheta atunci cand nu este utilizat. Expertii in securitate de la Volkswagen au adaptat scaunele pentru copii astfel incat pana si cei mai mici pasageri pot sta confortabil si in siguranta: manerele scaunului sunt mai ergonomice si pot fi reglate pentru a proteja corpul in cazul unui impact lateral.
Manerele rabatabile reprezinta o alta noutate. In cazul unei coliziuni, posteriorul manerelor este coborat intr-o fractiune de secunda astfel incat copilul sa nu alunece pe sub centura de siguranta. Mecanismul patentat isi dovedeste utilitatea in situatia rasturnarii automobilului. Rezultatele foarte bune reusite la testele Euro NCAP pentru protectia copiilor sunt inca o dovada a evolutiei inregistrate de Volkswagen. Deseori, pericolele nevazute pandesc chiar si in interiorul vehiculului: obiecte care nu au fost asigurate pot lovi copiii la franare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.