In primul semestru al acestui an, exporturile de carne si preparate din carne au scazut cu 12,7 la suta fata de aceeasi perioada a anului 2005, ajungand la valoarea de 14,8 milioane euro, conform datelor furnizate de Institutul National de Statistica
In primul semestru al acestui an, exporturile de carne si preparate din carne au scazut cu 12,7 la suta fata de aceeasi perioada a anului 2005, ajungand la valoarea de 14,8 milioane euro, conform datelor furnizate de Institutul National de Statistica. Exporturile in tarile Uniunii Europene au fost de 5,2 milioane euro, pe primele trei locuri in topul tarilor de destinatie situandu-se Italia, cu 2,5 milioane euro, apoi Austria si Franta, cu 200.000 euro, potrivit Rompres. Romania a importat carne si preparate din carne in valoare totala de 212,6 milioane euro in perioada ianuarie-iunie 2006, in crestere cu 13,4 la suta fata de aceeasi perioada a anului 2005. Importurile de carne din tarile Uniunii Europene au avut o valoare de 115,3 milioane euro. Cele mai mari importuri au provenit din Germania (26,5 milioane euro), Franta (14,3 milioane euro) si Spania (13,3 milioane euro).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.