Incepand de astazi, CNS "Cartel ALFA" va picheta Palatul Parlamentului, in semn de protest impotriva nepasarii si lipsei de responsabilitate a guvernantilor fata de nivelul de trai al romanilor, potrivit Rompres. Actiunile de protest ale sindicatelor
Incepand de astazi, CNS "Cartel ALFA" va picheta Palatul Parlamentului, in semn de protest impotriva nepasarii si lipsei de responsabilitate a guvernantilor fata de nivelul de trai al romanilor, potrivit Rompres. Actiunile de protest ale sindicatelor vor avea loc timp de sase saptamani, in fiecare zi de miercuri si joi, simultan, la cele doua intrari de la Palatul Parlamentului. Sindicalistii "Cartel ALFA" vor cere cu tarie guvernantilor sa ia de urgenta deciziile politice care sa permita solutionarea principalelor revendicari privind dreptul cetatenilor la un trai mai bun in Romania. Astfel, se solicita un salariu minim de 450 RON, precum si o singura Lege a salarizarii, ca baza de raportare unica pentru toate sectoarele bugetare, si coeficienti de ierarhizare care sa respecte principiul "la munca egala, plata egala". Totodata, sindicatele solicita preturi mai mici la energie si gaze, pensii mai mari si un Cod al muncii care protejeaza munca. Pe data de 24 mai 2006, sindicatele organizau la Bucuresti un miting de amploare prin care cereau Executivului masuri urgente pentru cresterea nivelului de trai. Sub presiunea strazii, reprezentantii Guvernului s-au aratat, la momentul respectiv, deschisi dialogului si colaborarii. De atunci si pana in prezent insa, toate negocierile purtate s-au desfasurat intr-un ritm deosebit de lent si nu au dus la nici un rezultat. Sindicalistii considera ca nu s-au luat decizii politice clare, concretizate in vreun document oficial.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.