Bursa Romana de Marfuri si punctele sale din teritoriu au inregistrat in prima saptamana din septembrie tranzactii in valoare de 6 milioane de dolari, in cadrul a 45 de licitatii. Conform unui comunicat BRM, in perioada 4-8 septembrie, diferentele fa
Bursa Romana de Marfuri si punctele sale din teritoriu au inregistrat in prima saptamana din septembrie tranzactii in valoare de 6 milioane de dolari, in cadrul a 45 de licitatii. Conform unui comunicat BRM, in perioada 4-8 septembrie, diferentele favorabile de pret au depasit 3 milioane dolari. Majoritatea ordonatorilor BRM au ales aceasta piata in special pentru achizitionarea de marfuri, tinand cont ca, din totalul de 45 de licitatii desfasurate saptamana trecuta, doar doua au fost organizate pentru vanzarea de produse, restul fiind pentru cumpararea de marfuri si servicii.
Operatorul national CFR Marfa a incheiat contracte in valoare de circa 1,2 milioane dolari la BRM si a obtinut, pentru cele trei licitatii la care a participat, diferente favorabile de pret, de peste 2,6 milioane dolari. La achizitia serviciului de transbordare a 495.000 tone marfa, CFR Marfa a reusit sa faca o economie de 2,6 milioane dolari.
Printre companiile care au realizat valori ridicate de tranzactionare in aceasta perioada se numara Metrorex, cu peste 950.000 dolari, Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL), cu peste 935.000 dolari, si Scoala Superioara de Aviatie Civila - cu circa 400.000 dolari. In ringul BRM s-au desfasurat 19 proceduri de achizitii si vanzari, in valoare de peste 4,7 milioane dolari, cu o imbunatatire totala a preturilor de peste 2,9 milioane dolari.
In topul celor 28 de puncte de lucru deschise pe tot teritoriul tarii se afla terminalul de la Timisoara, care, prin cele sapte licitatii de achizitii, a realizat peste 400.000 dolari.
Terminalele BRM au inregistrat o valoare totala de tranzactionare de peste 1,1 milioane dolari si 26 de licitatii organizate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.