Federatia Sindicatelor Siderurgistilor Metarom a anuntat ca va picheta Ambasada Japoniei la Bucuresti, astazi, actiune ce face parte dintr-un lant de manifestari simultane, pe plan international, in solidaritate cu lucratorii concediati de la uzina T
Federatia Sindicatelor Siderurgistilor Metarom a anuntat ca va picheta Ambasada Japoniei la Bucuresti, astazi, actiune ce face parte dintr-un lant de manifestari simultane, pe plan international, in solidaritate cu lucratorii concediati de la uzina Toyota din Filipine, potrivit Rompres. Sindicalistii de la Metarom apreciaza ca prin refuzul de a-i reangaja pe cei 136 de lucratori concediati "ilegal", compania japoneza "ignora" deciziile Curtii Supreme din Filipine, ca si pe cele ale Organizatiei Internationale a Muncii. Totodata, Toyota Filipine refuza recunoasterea sindicatului angajatilor din cadrul companiei. Actiunea de pichetare reprezinta "o atentionare fata de comportamentul unor companii cu capital japonez in Romania". Sindicalistii protesteaza fata de abuzurile asupra angajatilor si a sindicatului din cadrul SC Sews SRL, companie producatoare de cabluri auto din Deva cu capital integral japonez.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.