La sfarsitul primelor sapte luni ale anului, valoarea investitiilor straine ca aport la capitalul social al firmelor inregistrate in Romania s-a ridicat la 691,8 milioane euro, nivel mai mic de aproape 2,5 ori fata de nivelul raportat anul trecut, de
La sfarsitul primelor sapte luni ale anului, valoarea investitiilor straine ca aport la capitalul social al firmelor inregistrate in Romania s-a ridicat la 691,8 milioane euro, nivel mai mic de aproape 2,5 ori fata de nivelul raportat anul trecut, de 1,7 miliarde euro, potrivit Mediafax. Totodata, numarul de firme noi cu participare straina a crescut in primele sapte luni, de la 997 in perioada similara a anului trecut, la 1.025, conform datelor Oficiului National al Registrului Comertului. Cu toate acestea, capitalul social subscris de firmele noi cu participare straina s-a redus de la 8,7 milioane euro la 8 milioane euro. Totodata, in luna iulie, valoarea investitiilor straine a fost de 79 milioane euro, nivel net inferior celui inregistrat in perioada corespunzatoare a anului trecut, de 817 milioane euro. ONRC calculeaza investitiile straine ca valoare a capitalului strain subscris la inmatriculare, la care se adauga subscrierile prin mentiuni de majorare a capitalului strain, plus sau minus capitalul social cesionat de/sau catre asociati sau actionari rezidenti si din care se scade capitalul subscris la firmele radiate din Registrul Comertului.
In ceea ce priveste tarile de rezidenta, liderii clasamentului in luna iulie sunt investitorii italieni, care au infiintat 215 firme, fiind urmati de persoanele fizice si juridice din Germania, cu 107 societati. Cea mai mare majorare de capital din iulie, in valoare de 12,4 milioane euro, a fost realizata de Baneasa Business&Technology Park, detinuta de o firma din Cipru.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.