Presedintele Traian Basescu, premierul Calin Popescu Tariceanu, ministrul de Externe Mihai Ungureanu, ambasadorul SUA la Bucuresti, Nicholas Taubman, ambasadorul spaniol Pablo Garcia-Berdoy, ambasadorul britanic Robin Barnett, insarcinatul cu afaceri
Presedintele Traian Basescu, premierul Calin Popescu Tariceanu, ministrul de Externe Mihai Ungureanu, ambasadorul SUA la Bucuresti, Nicholas Taubman, ambasadorul spaniol Pablo Garcia-Berdoy, ambasadorul britanic Robin Barnett, insarcinatul cu afaceri al Indoneziei Ishlah Abdullah, alti membri ai Corpului Diplomatic acreditat la Bucuresti, precum si personalitati culturale si religioase au participat ieri seara, in holul Teatrului National, la ceremonia de comemorare a celor peste 4.000 de oameni care au fost ucisi, incepand din 2001, in urma atacurilor teroriste. Bilantul sumbru este rezultatul "fanatismului medieval al unor oameni dintr-un stat in deriva", a subliniat ambasadorul SUA la Bucuresti, in discursul sau. "Terorismul este un flagel international. Terorismul este alimentat prin lipsa de libertate si speranta. Terorismul se formeaza in societati care nu-si pot proteja, hrani sau educa cetatenii", apreciaza Taubman.
In discursul sau, Nicholas Taubman a amintit de cei "patru soldati romani care au platit pretul ultim in Afganistan si Irak", adaugand ca americanii inteleg importanta sacrificiului lor. "Totusi, reactia pe termen lung nu poate apartine numai Statelor Unite si nu poate fi doar armata, dar trebuie continuata", a declarat Taubman. De asemenea, el a precizat ca "Romania este un partener respectat al SUA in acest efort", peste 1.500 de militari romani fiind in Irak si Afganistan.
La cinci ani de la atentatele din 11 septembrie, Teatrul National si Muzeul de Arta Contemporana, in colaborare cu Ambasada SUA in Romania, vor gazdui o expozitie foto a lui Joel Meyerowitz, intitulata "Imagini din 11 septembrie", care va fi deschisa in perioada 12-15 septembrie. Evenimentul de la Bucuresti, care a inceput cu discursuri ale presedintelui Basescu, premierului Tariceanu, ambasadorului american si cel spaniol, a fost finalizat printr-un concert al Cvartetului de Coarde Transilvania, iar, la final, participantii au aprins lumanari in memoria victimelor terorismului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.