Aceasta este suma totala pe care ar putea-o plati statul proprietarului BCR daca apar obligatii de plata in contul defunctei Bancorex.

In situatia in care Erste Bank va fi obligata la plata unor sume in contul BCR ca urmare a unor daune
Aceasta este suma totala pe care ar putea-o plati statul proprietarului BCR daca apar obligatii de plata in contul defunctei Bancorex.

In situatia in care Erste Bank va fi obligata la plata unor sume in contul BCR ca urmare a unor daune rezultate din activitatea Bancorex, AVAS va suporta eventualele pierderi suferite de banca in limita a 50% din pretul de cumparare a actiunilor platit de cumparator catre AVAS, a decis Guvernul in ultima sa sedinta. Astfel, valoarea de 50% din pretul pachetului de actiuni reprezinta limita pentru despagubiri acordate pentru daune, pierderi si alte sume platibile in legatura cu declaratii si garantii, obligatii si raspunderi ale vinzatorului conform contractului de privatizare. De asemenea, Guvernul a aprobat si mecanismul care va sta la baza realizarii acestor plati.

Astfel, in cazul in care cumparatorul ar suferi eventuale daune, este obligat sa notifice AVAS cu 30 de zile inainte de expirarea perioadelor relevante la care BCR are dreptul de a recupera sumele platite in legatura cu obligatiile Bancorex. AVAS trebuie sa faca aceste plati in termen de 60 de zile de la notificare. Erste Bank a platit statului 2,2 miliarde de euro pentru BCR.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.