Statele care fac parte din Uniunea Europeana sunt singurele care au capacitatea de a incuraja infiintarea unor noi companii, oferind o mai buna educatie in acest sens, dar si stimulente fiscale, a afirmat, vineri, comisarul european pentru piata inte
Statele care fac parte din Uniunea Europeana sunt singurele care au capacitatea de a incuraja infiintarea unor noi companii, oferind o mai buna educatie in acest sens, dar si stimulente fiscale, a afirmat, vineri, comisarul european pentru piata interna Charlie McCreevy, citat de Reuters, informeaza Mediafax.
McCreevy a spus ministrilor europeni ai Finantelor ca Europa a ramas in urma Statelor Unite in ceea ce priveste sprijinul acordat companiilor nou-infiintate, segment-cheie pentru crearea de noi locuri de munca.
"Calcaiul lui Ahile in ceea ce ne priveste este sustinerea procesului de dezvoltare a companiilor mici, care ar putea deveni lideri mondiali. Performantele noastre in acest domeniu sunt foarte reduse", a declarat McCreevy.
Comisarul european a explicat ca responsabilitatea pentru sustinerea activitatii companiilor aflate intr-o faza incipienta de dezvoltare revine fiecarui stat membru al Uniunii Europene in parte.
Uniunea Europeana a redactat un pachet de reforme, numit Agenda Lisabona, care vizeaza transformarea blocului european in cea mai competitiva regiune din lume pana in anul 2010.
Implementarea masurilor prevazute in Agenda este insa un proces care nu a inregistrat progrese semnificative, intrucat statele europene nu au indeplinit mai multe obiective, precum alocarea unei sume echivalente cu 3% din Produsul Intern Brut (PIB) investitiilor in domeniul de cercetare si dezvoltare.
Agenda Lisabona a fost realizata in anul 2000, dar anul trecut a fost lansata o varianta redusa, concentrata pe promovarea dezvoltarii economice si a pietei muncii.
"Trebuie facilitata infiintarea de noi companii in mai multe state membre ale Uniunii Europene. Legislatia privind falimentul companiilor trebuie modificata in unele cazuri. Ca sa fiu sincer, nu stiu cum ar putea fi rezolvate aceste probleme la Bruxelles", a afirmat McCreevy.
Saptamana viitoare, oficialul va prezenta o serie de propuneri care vizeaza stimularea inovatiilor.
McCreevy a afirmat anterior ca va prezenta, inainte de sfarsitul anului, mai multe propuneri pentru pregatirea unui sistem simplu si ieftin de patentare a ideilor in Europa, solutie menita sa incurajeze antreprenorii in procesul de lansare a unor noi produse si servicii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.