Tarile care au adoptat moneda unica europeana sunt expuse unor riscuri inflationiste in crestere, apreciaza reprezentanti ai Bancii Centrale Europene citati de Reuters. In acest context majorarea dobanzilor de referinta se impune ca o masura necesara
Tarile care au adoptat moneda unica europeana sunt expuse unor riscuri inflationiste in crestere, apreciaza reprezentanti ai Bancii Centrale Europene citati de Reuters. In acest context majorarea dobanzilor de referinta se impune ca o masura necesara.
"Riscurile sunt in crestere, iata de ce suntem extrem de vigilenti", a declarat presedintele BCE, Jean-Claude Trichet. Procesul de scumpire a creditelor in Uniunea Europeana a inceput in decembrie 2005, cand principala dobanda era la nivelul de 2%.
Presedintele bancii centrale italiene, Mario Draghi, care face parte din conducerea BCE, a descris la randul sau inflatia drept "un risc extrem de serios".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.