Politia cauta 60 de vorbitori a doua limbi straine, din care una cu circulatie restrinsa.

Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate din cadrul politiei a anuntat angajarea a 60 de ofiteri carora li se cere obligatoriu cunoaster
Politia cauta 60 de vorbitori a doua limbi straine, din care una cu circulatie restrinsa.

Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate din cadrul politiei a anuntat angajarea a 60 de ofiteri carora li se cere obligatoriu cunoasterea a doua limbi straine, din care una sa fie araba, maghiara, turca, farsi, rusa, ucraineana, germana, sirbo-croata, chineza, kurda sau rromani. Surse din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) ne-au informat ca angajarile se fac pentru un serviciu tehnic, de ascultare a telefoanelor, care functioneaza de putina vreme. Politistii spun ca aparatura de interceptare a inceput sa vina pe la sfirsitul anului trecut.

Doar decriptari

Existenta serviciului ne-a fost confirmata de chestorul Dan Valentin Fatuloiu (foto), seful Politiei Romane, care ne-a declarat ca "serviciul nu asculta telefoane, ci doar casetele primite de la SRI, singura unitate abilitata sa faca acest lucru". "Noi prelucram date, prelucram inregistrarile audio-video", a adaugat chestorul Fatuloiu. Practic, politistii poligloti de la serviciul tehnic vor fi folositi mai mult pentru traducerea convorbirilor care se poarta intr-o limba mai putin cunoscuta.

Oficial, noua structura nu este recunoscuta, fiind considerata un fel de "serviciu secret". Initial, seful Biroului de presa al IGPR, Catalin Popescu, ne-a declarat ca "s-ar putea" ca de altfel cei 60 de politisti poligloti sa lucreze si in cadrul acestui serviciu de interceptari, apoi ca "angajarile se fac pentru Serviciul de Relatii Internationale, dar si pentru alte activitati cu caracter clasificat".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.