Seful Statului Major General (SGM), Eugen Badalan, va fi schimbat din functie in scurt timp, ca urmare a implicarii sale intr-un nou scandal de coruptie.
Ministrul Apararii, Teodor Atanasiu, va propune inlocuirea acestuia, surse militare susti
Seful Statului Major General (SGM), Eugen Badalan, va fi schimbat din functie in scurt timp, ca urmare a implicarii sale intr-un nou scandal de coruptie.
Ministrul Apararii, Teodor Atanasiu, va propune inlocuirea acestuia, surse militare sustinand, pentru Mediafax, ca cele mai multe sanse pentru a prelua functia le are seful Statului Major al Fortelor Navale, viceamiralul Gheorghe Marin. "In momentul in care am fost anuntat de cercetarea sefului SMG, imediat am trecut la procedura legala. Am cerut presedintelui, prin intermediul premierului, punerea la dispozitie. S-a facut in cateva ore. Urmeaza ca in foarte scurt timp sa nominalizam un nou sef", a declarat, sambata, Atanasiu.
Viitorul sef al SMG va fi ales dintre cei trei sefi ai Statelor Majore ale Armelor, respectiv seful Statului Major al Fortelor Navale, viceamiralul Gheorghe Marin, seful Statului Major al Fortelor Terestre, general-locotenent Sorin Ioan, si seful Statului Major al Fortelor Aeriene, general-locotenent Gheorghe Catrina.
Potrivit unor surse militare, citate de Mediafax, cele mai multe sanse le are viceamiralul Gheorghe Marin.
Eugen Badalan, seful SMG, este urmarit penal de DNA, alaturi de alti 12 ofiteri, pentru fapte de coruptie in dosarul privind schimbul de autovehicule uzate contra anvelope de la Tofan Group. Contractul s-a derulat intre anii 2000 si 2004, cand la conducerea acestei structuri a Armatei era generalul Eugen Badalan, actualul sef al Statului Major General.
In acest dosar, procurorii anticoruptie fac investigatii sub aspectul infractiunii de abuz in serviciu in forma calificata, dupa ce MApN a constatat anumite nereguli in derularea contractului privind schimbul a 4.000 de autovehicule uzate ale MApN cu 6.000 de anvelope de diferite tipuri si dimensiuni primite de la Tofan Group.
Ieri, omul de afaceri Gelu Tofan a declarat ca acest scandal iscat in jurul contractului dintre grupul de firme pe care il contoleaza si Armata este, in fapt, o rafuiala a grupurilor care isi disputa sefia MApN.
Tofan a precizat ca afacerea anvelope contra fier vechi ar fi fost readusa in atentia opiniei publice tocmai pentru a-l scoate pe Badalan tap ispasitor. Tofan a mai precizat ca documentele care au stat la baza contractului nu au fost semnate de generalul Badalan, ci de generalul Popescu.
Un alt dosar instrumentat de procurorii anticoruptie in care apare numele lui Badalan este cel legat de contractul de furnizare de echipament, respectiv de uniforme "Ripstop".
In decembrie 2004, printr-un raport, printre ai carui semnatari se aflau generalul Eugen Badalan si ministrul Apararii de atunci, Ioan Mircea Pascu, s-ar fi perfectat transformarea unui contract din anul 2004, de livrare de costume militare confectionate din tesatura "Ripstop" (incheiat cu firma Texplorer Gmbh), intr-un contract multianual pe perioada 2005-2007.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.