National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE), din Marea Britanie, a recomandat folosirea unui nou produs pentru stadiul incipient al cancerului la san. In Romania, compania farmaceutica Roche sustine testarea gratuita pentru depistare
National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE), din Marea Britanie, a recomandat folosirea unui nou produs pentru stadiul incipient al cancerului la san. In Romania, compania farmaceutica Roche sustine testarea gratuita pentru depistarea receptorilor HER 2. NICE a aprobat recent o noua indicatie pentru un medicament produs de concernul farmaceutic elvetian Roche, destinat tratamentului cancerului la san aflat in stadiu incipient. Acest medicament este folosit deja cu succes pentru tratamentul cancerului la san metastazat.
Potrivit reprezentantilor Roche, noua inregistrare a acestui medicament se adreseaza femeilor cu cancer de san HER 2 pozitiv, in faza incipienta, cu exceptia persoanelor in cazul carora exista suspiciuni de probleme cardiace.
''Recomandarea noastra arata ca acest produs este eficient pentru femeile cu cancer de san HER 2 pozitiv, in faza incipienta, dar in acelasi timp este si cost eficient. Am emis aceasta recomandare intr-un timp foarte scurt de la inregistrarea pe piata a indicatiei pentru a asigura o utilizare consistenta a medicamentului in sistemul de asigurari de sanatate din Marea Britanie'', a declarat Andrew Dillon, directorul NICE.
National Institute for Health and Clinical Excellence este un organism independent, responsabil pentru realizarea ghidurilor nationale de tratament in Marea Britanie si pentru recomandarea produselor ale caror costuri vor fi acoperite de sistemul de asigurari de sanatate, in scopul unei mai bune sanatati a populatiei, prevenirii si tratamentului bolilor.
Noul medicament Roche a fost inregistrat in aceasta ultima indicatie si in Romania, in luna august a.c. In tara noastra, Roche sustine testarea gratuita a pacientelor cu cancer la san pentru depistarea receptorilor HER 2.
''Tratamentul cu noul medicament este recomandat, tintit, numai pacientelor ce prezinta receptori HER 2 pozitivi, prezenta acestora indicand o forma agresiva de evolutie a cancerului. Orice pacienta cu cancer de san operat poate solicita clinicii in care a avut loc interventia chirurgicala blocul la parafina ce contine mostra de tesut prelevat, cu care sa se prezinte in unul din centrele de testare din: Bucuresti - Institutul <>, judetul Cluj - Institutul Oncologic <>, Spitalul Judetean Cluj si Catedra de Morfopatologie a Universitatii de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca, judetul Iasi - Spitalul Judetean Iasi, judetul Brasov - Policlinica de Diagnostic Rapid Brasov, judetul Mures - Catedra de Morfopatologie a Universitatii de Medicina si Farmacie Tg. Mures, judetul Harghita - Spitalul Municipal, judetul Timis - Spitalul Municipal si Spitalul Judetean Timisoara si judetul Dolj - Spitalul Judetean Craiova.
Testarea este gratuita, iar rezultatele sunt disponibile in maximum doua saptamani. Rezultatele testarii trebuie apoi prezentate medicului oncolog, singurul in masura sa decida oportunitatea tratamentului cu noul medicament Roche, in functie de absenta sau prezenta receptorilor HER 2 pozitivi'', precizeaza reprezentantii Roche.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.