Roche a depus spre aprobarea autoritatii europene, EMEA, documentatia pentru un nou medicament destinat tratamentului anemiei asociate cu boala renala cronica. ''Potrivit acestei aplicatii de inregistrare, produsul va putea fi folosit atat de pacient
Roche a depus spre aprobarea autoritatii europene, EMEA, documentatia pentru un nou medicament destinat tratamentului anemiei asociate cu boala renala cronica. ''Potrivit acestei aplicatii de inregistrare, produsul va putea fi folosit atat de pacientii in dializa, cat si de cei ce nu sunt in dializa. Noul produs Roche pentru tratamentul anemiei este primul reprezentant al unei noi clase de medicamente-CERA-Continuous Erythropoietin Receptor Activator. Actiunea produsului la nivelul receptorilor specifici este diferita de actiunea tratamentelor actuale pentru anemia renala. Mecanismul de actiune distinct al acestui medicament joaca un rol important in controlul stabil si sustinut al anemiei'', precizeaza reprezentantii companiei farmaceutice Roche.
Conform acestora, ''avand in vedere ca aproximativ o persoana din 10 prezinta un anumit grad de boala renala cronica, se considera ca ne vom confrunta cu o epidemie globala in crestere''. Anemia renala este o complicatie frecventa a bolilor renale cronice, cu impact asupra morbiditatii, mortalitatii si calitatii vietii pacientilor. Persoanele cu insuficienta renala cronica fac in mod normal anemie din cauza ca rinichii afectati nu mai produc hormonul eritropoietina, care regleaza producerea de globule rosii la nivelul maduvei osoase. ''Anemia renala ramane o provocare majora din cauza ca 60% dintre persoanele care fac dializa si urmeaza tratament pentru anemie au niveluri ale globulelor rosii ce nu se situeaza in limitele normale'', sustin reprezentantii companiei farmaceutice.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.